KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.24. 14:30

39 órán át nem kapott ellátást az asztmás nő, szörnyű körülmények között halt meg

A 46 éves nő szíve megállt, az orvosok nem tudták újraéleszteni.

Szerző Ripost

Egy 46 éves nő, aki súlyos asztmában szenvedett, szörnyű körülmények között halt meg, miután 39 órán át várt ellátásra a sürgősségin Angliában.

A mozgáskorlátozott, 46 éves Marina Youngot a lancashire-i Royal Preston Kórházba vitte testvére, Michelle, mert légszomjjal és fejfájással küzdött 2022. június 20-án. Amikor megérkeztek, Michelle elmagyarázta nővére kórtörténetét az ápolóknak, és bár a testvér a koronavírus-korlátozások miatt nem maradhatott ott, üzenetben tartották a kapcsolatot - írja a Daily Mail. Az egyik SMS-ben Marina, aki gyermekkorától félt a kórházaktól, azt írta:

Éjszaka van, félek, egy széken ülök, lüktető fejfájással

 Bár azt az orvosok felismerték, hogy fel kell venni őt a kórházba, de az tele volt, több mint 50 ember várakozott a sürgősségi osztályon egy ágyra. Hibáztak abban, hogy alábecsülték Marina állapotának súlyosságát, és nem adtak neki speciális gyógyszereket, valamint nem irányították tovább szakemberekhez.

Marina rengeteget várt, és a második nap reggelén összeesve találták, megállt a szíve. A kórház belső vizsgálata megállapította, hogy a nő, aki születése óta nyitott gerinccel élt, nem hunyt volna el, ha időben megkapja a megfelelő kezelést. Június 22-én körülbelül 9:25-kor, egy rezidens orvos vizsgálta meg a beteget, aki megállapította, hogy „rövid mondatokban beszél, de láthatóan légszomja van”. Egy nővér látta őt 9:44-kor, három perccel később azonban eszméletlenül találták, ekkor már halott volt, nem tudták újraéleszteni.

Michelle reméli, hogy a Marina halálával kapcsolatban a hónapban lefolytatandó vizsgálat változásokat hoz, és mással nem történhet meg az, mint testvérével.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek