KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.10.24. 08:30

Nem foglalkoztak vele az orvosok, néhány nappal később Laura elhunyt

A nőt előbb is kezelhették volna...

Egy háromgyermekes anyuka tragikusan elhunyt mindössze négy hónappal azután, hogy téves diagnózist kapott. A férje dühöngött, azt állítja, hogy a brit egészségügy cserbenhagyta őket.

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A Mirror szerint Laura Barlow-nak telefonon azt mondták, hogy valószínűleg endometriózisa van, később azonban kiderült, hogy rákos. Annak ellenére, hogy egy kórházban dolgozott, és felismerte a rák lehetséges jeleit, Laura küzdött azért, hogy időpontot kapjon, mivel azt mondták neki, hogy „csupán" endometriózisról van szó - ez egy fájdalmas állapot, amikor a méhnyálkahártyához hasonló szövetek nőnek a méhen kívül. 

Laura, aki a történtek előtt ment férjhez, akkor kezdett egészségügyi problémákkal küzdeni, amikor vért vett észre a székletében. A 33 éves nő állapota azonban decemberre súlyosbodott, és emiatt felkeresett egy sürgősségi ellátóközpontot, ahol morfiumot kapott, de közölték vele, hogy többet nem tudnak tenni, mivel a háziorvosa már kezelte. Egy hónappal később Laura ultrahang- és CT-vizsgálata elváltozásokat mutatott ki a máján, és további kivizsgálásra került sor, beleértve egy újabb CT-vizsgálatot, egy MRI-t és egy endoszkópiát.

Laura egészségi állapota tovább romlott, majd megkapta a lesújtó diagnózist: rák. Férje, Michael elmesélte a megrázó pillanatot:

Laura nővére akkor éppen vele volt, amikor közölték vele a rákot, és gyorsan felhívott, hogy minél hamarabb menjek a kórházba. Azt mondták, hogy rákos, de nem mondták meg, hogy milyen típusú

- fogalmazott a férfi, aki szerint nejét ezután haza akarták küldeni, de ezt nem hagyták. Az orvosok pedig nem mondtak sokat, csak annyit, hogy a nőnek már nem sok ideje van hátra. Néhány nappal később pedig meg is halt.

Alig egy éve voltunk házasok, és úgy éreztem, mintha megfosztottak volna attól az időtől, amit vele tölthettünk. Annyira dühös és frusztrált vagyok, mert úgy érzem, hogy az egészségügy cserbenhagyott minket, és hogy többet is tehettek volna érte. Úgy érzem, hogy ha egy orvos látta volna őt, és nem telefonon diagnosztizálta volna, akkor hamarabb észrevették volna, mi a baj.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek