KÜLFÖLD

Szerző P. Flóra

Létrehozva: 2024.10.19. 18:00

Mellbevágó: influenzaszerű tünetek miatt halt meg egy 4 gyermekes apa, összetört a családja

Az 56 éves apa „influenzaszerű tünetek” miatt halt meg – és 4 gyermekének szívszorító levelet küldött a síron túlról.

Szerző P. Flóra

Egy négygyermekes apa meghalt, miután a rákot összetévesztették az influenzával. Az 56 éves Mike Randell „ nagyon fáradtnak” érezte magát a szezonális betegség rohama után. Ám amikor az állapota nem javult, felkereste az orvosát és kiderült, több daganat is van a máján és a beleiben.

Fotó: Sophie Randell

A nyugdíjba vonulása előtti napon további vizsgálatok kimutatták, hogy negyedik stádiumú bélrákja van. A Hampshire állambeli Hythe-ből származó Mike családjával körülvéve halt meg 2022. október 10-én.

Négy gyermeke – Matthew (33), Emily (31), Luke (30) és Sophie (28) – aztán rájött, hogy mindegyiküknek írt egy levelet, amelyet csak halála után olvashattak el. Ezekben leírta, mennyire büszke azokra az emberekre, akikké váltak, és hogy áldását adja Sophie barátjára, Ash Humphreyra, ha meg akarná kérni Sophie kezét.

Mike sokkoló halála után a családja fel akarja hívni a figyelmet a bélrák kevésbé ismert tüneteire, és adományokat akar gyűjteni a Cancer Research UK (CRUK) számára. 

A 28 éves Sophie, aki ápolónőként dolgozik a gyermekosztályon, a következőket mondta: "Amikor diagnosztizálták nála, a hagyományos bélrák egyik tünete sem jelentkezett nála, és csak azután vizsgálták ki, hogy 2018 januárjában nem tudott túljutni az influenzán. Egyszerűen nem tudott visszaállni a korábbi állapotába, és nagyon fáradtnak érezte magát."

A bélrák három leggyakoribb tünete a véres széklet, a székletürítési szokások megváltozása (például gyakrabban kell menni vagy lazább széklet) és a gyomorfájdalom. De egyéb tünetek közé tartozik a fogyás, egy csomó a hasban, a szokásosnál sokkal fáradtabb érzés és a légszomj.

Bár először nem volt nyilvánvaló, Sophie azt mondta, hogy a vérvizsgálatok, a szkennelések és a biopszia után a szíve mélyén tudta, mi fog következni.

"Orvosi ismereteimmel és a Google keresések után tudtuk, mi fog történni, és biztos voltam benne, hogy azt fogják mondani, hogy előrehaladott rákja van" - mondta. „Annyira felkavaró volt, amikor megerősítették, hogy apámnak, aki mindössze 56 éves volt, és másnap nyugdíjba kellett vonulnia, negyedik stádiumú bélrákja volt. Elmagyaráztuk Luke bátyámnak, aki Down-szindrómás, hogy van valami apa pocakjában, aminek nem kellett volna ott lennie, és kap valami gyógyszert, ami segíteni fog neki megszabadulni tőle."

Mike, aki "bármit hajlandó volt kipróbálni", elkezdte a kemoterápiát, ami segített csökkenteni a daganatokat. Ezenkívül műtéten esett át, hogy eltávolítsák a rákot a beleiből, és sztómát kapott.

„Mindig is abban a reményben volt, hogy a rák elmúlik, de 2021 vége felé tudta, hogy már korlátozott a hátralévő ideje. Így titokban mindannyiunknak írt egy levelet, amiben leírta, mennyire büszke ránk és mindenkinek kiválasztott egy ajándékot, hogy a halála után is velünk lehessen. A húgomnak és nekem is adott egy gyűrűt, amit minden nap hordunk, a testvéreim pedig kaptak egy órát."

Sophie kezét végül Mike halála után két évvel megkérte a párja, és most az esküvőszervezés közben küzdenek azzal, hogy feldolgozzák, hogy Mike már nem lesz ott velük az ünnepségen.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek