KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.12.

"Kiderült, hogy nemcsak a kisbabám növekszik bennem!"

A leendő édesanya a 20. héten járt, amikor az orvosok döbbenetes dologra lettek figyelmesek.

Nincs is annál szörnyűbb, mint amikor valakinek a legcsodálatosabb pillanatokat követően törik apró darabokra az élete. Pedig épp ez történt azzal a fiatal, Amerikában, közelebbről  Louisianában élő párral, Kristin és Jacob Tylerrel, akik boldogan várták második gyermekük érkezését, amikor a várandósság 20. hetén sokkoló diagnózist közöltek velük. Egy rutin ultrahangvizsgálat során figyeltek fel az orvosok egy rendellenes növekedésre, majd a születendő kislánynál sacrococcygeal teratomát diagnosztizáltak, egy ritka daganatot, ami a terhesség ideje alatt alakul ki a babák farokcsontjában.

terhes, terhesség, várandós, kismama
Sokkoló diagnózist kapott a kismama   Fotó: Unsplash.com

A kislány, Adalida idén májusban, a 34. héten jött világra, méghozzá császármetszéssel, egy közel két kilogramm súlyú daganattal a testén, ami az újszülött testtömegének közel kétharmada volt. A kicsit ezután azonnal az újszülöttek intenzív osztályára szállították, majd két nappal később az orvosok eltávolították a daganatot. Adalidát végül alig több mint egy hónappal később, június 29-én hazavihették a szülei. Az anya, Kristin Tyler elmondása szerint a kislánynál szerencsére nem alakultak ki komplikációk a megpróbáltatásai közepette, és normális ütemben fejlődik.

Ő egy jó, boldog baba. Egészséges: már minden rendben van, meggyógyult. A csodababánknak hívjuk őt

– mondta el Kristin. 

A sacrococcygeal teratoma nagyon ritka, és egyelőre nem tudni, pontosan mi miatt alakul ki. Ugyan ezeknek a daganatoknak a többsége nem rákos, mégis hatalmas veszélyt jelentenek az újszülöttekre, mivel ahogy nőnek, nagy ereket fejlesztenek ki, amivel "ellopják" a vérellátást a babáktól. A csecsemők szívének emiatt nagyon keményen kell dolgoznia, ez a túlzott megterhelés pedig végül szívelégtelenséghez is vezethet – írja a Daily Mail.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek