KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.04.
Módosítva: 2024.10.04.

Iszonyú tragédiáról jött hír: felborult egy hajó, rengeteg az elhunyt

45 embert tudtak kimenteni a vízből, száznál is többen életüket veszthették.

A legfrissebb adatok szerint 126 ember vesztette életét, amikor felborult és elsüllyedt egy utasokkal túlterhelt hajó a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén fekvő Kivu-tóban - közölte csütörtökön Venant Rugusha Descartes hatósági szóvivő.

Descartes szerint az esti órákig 45 embert tudtak kimenteni a vízből. Mint mondta, akár ötszáz halottja is lehet a tragédiának. Jean-Jacques Purusi, Dél-Kivu tartomány kormányzója ugyanakkor 78 halottról tett említést

Legalább három napot fog igénybe venni a számok pontosítása, mert nem minden holttestet sikerült eddig megtalálni

- fűzte hozzá. Korábban a Dél-afrikai Fejlesztési Közösség (SADC) missziója nyomán legalább 23 halottról lehetett tudni.

A hajón utazók számáról egyelőre ellentmondásos információk vannak. Purusi szerint 278 utas volt a hajón, más tisztségviselők viszont azt állították, hogy 450-en, vagy akár 700-an is a fedélzeten lehettek.

A dél-kivui Minovából a ruandai határ közelében fekvő Gomába tartó túlzsúfolt hajó röviddel az előtt süllyedt el, hogy ki tudott volna kötni Kituku kikötőjében. Jóllehet a Kongói Demokratikus Köztársaságban a szárazföldi utak rossz állapota miatt a folyók fontos szállítási és közlekedési útvonalak, az országban gyakoriak a hajóbalesetek, részben a vízi járművek túlterheltsége miatt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek