KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.20. 07:30

Csak legyintett a háziorvos: nem sokkal később amputálni kellett a 20 éves lány lábát

A fiatal lány egy csomóra lett figyelmes a lábán, amiről az orvosok azt állították, nincsen jelentősége.

Csak legyintett a háziorvos, amikor a 20 éves Matilda Peachey a kenti Herne Bay-ből felkereste őt, miután egy csomóra lett figyelmes a lábán. Az orvos állította, nincs miért aggódnia, ám a fiatal lány egyre rosszabbul lett, mialatt a csomó is folyamatosan növekedett.

kórház, beteg, páciens
Amputálni kellett a 20 éves lány lábát / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Miranda márciusban egy új-zélandi nyaralást félbeszakítva repült haza, majd ment be a sürgősségire, ahol a csontrák egy ritka típusát, a chondroblastic osteosarcomát diagnosztizálták nála. A fiatal lány ezután kemoterápián esett át, mielőtt júliusban amputálták volna a bal lábát térd felett, annak érdekében, hogy megakadályozzák a rák továbbterjedését.

Ez egyszerűen lesújtó. Abszolút szörnyűség, és nem volt semmi, amit tehettem volna 

- nyilatkozta Miranda édesanyja,  azzal kapcsolatban, milyen érzés volt végignézni, ahogy a lánya elveszíti a lábát. A 49 éves nő azt is elárulta, a kemoterápiás kezelések nagyon megviselték Mirandát, és borzasztó mellékhatásokkal jártak: többek közt megromlott a hallása és a szíve is legyengült.

A 20 éves lány - aki jelenleg az első protézisére vár - az elkeserítő helyzete dacára igyekszik pozitív maradni, és bátran szembenézni a megpróbáltatásokkal.

Először furcsa volt, mert még mindig úgy éreztem, mintha ott lenne a lábam, de most már sokkal jobb. Megszoktam a mankókat is, nem volt túl nehéz

- mondta el Miranda, aki korábban tanársegédként helyezkedett el, és bízik abban, amint rákmentesnek nyilvánítják, be tudja majd pótolni a korábban félbeszakadt, új-zélandi nyaralást - írja a Mirror.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek