KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.10.09. 15:45

Amerikai elnökválasztás: új favoritja van a fogadóirodáknak

Kevesebb mint egy hónap múlva kiderül, hogy Donald Trump vagy Kamala Harris lesz-e az Egyesült Államok következő elnöke.

Donald Trump vagy Kamala Harris? A Republikánusok vagy a Demokraták nyerik a november 5-ei elnökválasztást az Amerikai Egyesült Államokban? Az elmúlt években a közvélemény-kutatások egyre megbízhatatlanabbak lettek, ezért Amerikában már fontosabbnak tartják a fogadóirodák előrejelzéseit. 

Már négy hét sincs hátra az amerikai választásokig. November 5-én eldől, hogy milyen irányba folytatja Amerika a következő négy évet. Fotó: AFP /  AFP

Azért lett most ebből egyébként jelentős hír a nemzetközi sajtóban, mert augusztus óta most először áll ismét nyerésre a bukmékereknél Donald Trump. Természetesen az állás folyamatosan változik, az egész leginkább egy hullámvasútra hasonlít. Van, hogy közeledik egymáshoz a két politikus népszerűsége, de olyan is van, hogy egyikük elhúz. 

Egy szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy ha valamelyik jelöltre hirtelen nagy pénzben fogadnak vagy egy nagyobb tömeg fogad rá, akkor a fogadóirodáknál a nyerési esélye megnő, az úgynevezett ODDS (nyereményszorzó) viszont lecsökken. A szakember azt is elmondta, hogy egy 4 millió dolláros fogadás érkezett Trumpra, feltehetően emiatt is ugorhatott ismét az esélyesebb szerepbe a volt elnök. 

A régi hagyományos közvéleménykutatók azonban továbbra is - még ha kis különbséggel is - Kamala Harrist látják az élen. Sokak szerint az egész egy választási thriller marad november 5-ig. Érdemes feleleveníteni, hogy 2016-ban Hillary Clinton volt a kutatóknál a befutó, Trump azonban meglepetésszerű győzelmet aratott a Demokrata Párt jelöltje felett.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek