Kínos videó: Magyar Péter a nemi szervét fogdosva járatta le magát Strasbourgban

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.10.10. 17:30

Olyat mondott a Világbank elnöke, hogy abba még belegondolni is rossz

Borongós előrejelzést tett közzé a szakember.

Az ENSZ szervezésében idén is megrendezték a Hamburgi Fenntarthatósági Konferenciát, amelyre a világ számos nagy befolyással rendelkező embere is meghívást kapott. Ezen emberek túlnyomó többsége egyetért abban, hogyha a világ úgy gazdálkodik tovább ahogy jelenleg, akkor a következő 15 évben olyan migránstömeg érheti el Európát, amire senki sincs felkészülve. 

Poster hung reading "End Racism" in the World Bank building
A washingtoni székhelyű Világbank elnöke szerint 15 éven belül 800 millió fiatal hagyhatja el hazáját, hogy Európában és Észak-Amerikában keressen magának munkát.  Fotó: Anadolu via AFP / AFP

Ajay Banga, a Világbank elnöke konkrétumokat is mondott. Szerinte a következő másfél évtizedben a fejlődő országokban 1,2 milliárd fiatal keres majd munkát. A magas gyermekvállalási számok miatt ezeken a területeken a népesség rohamosan nő, de a munkaerőpiac erre természetesen nincsen felkészülve. Banga azt mondja:

400 millió munkahely van körülbelül ezekben a régiókban, ami azt jelenti, hogy 800 millióan indulhatnak el Európa felé egy jobb élet reményében.  

Hasonló véleményen van Mia Mottley, Barbados miniszterelnöke is, aki egy új globális pénzügyi rendszer kialakítása mellett kampányol. Az új rendszernek jobban kellene segíteni a szegény és eladósodott országokat, mert különben nem lehet megakadályozni, hogy el akarjanak vándorolni onnan a lakosok egy gazdagabb országba - írja a Bild

Az eseményen felszólalt Olaf Scholz német kancellár is, aki megjegyezte, hogy az afrikai, ázsiai és dél-amerikai országokban is olyan életszínvonalon akarnak élni az emberek, mint Észak-Amerikában vagy Európában. A kancellár szerint a legnagyobb feladat, hogy olyan technológiát fejlesszünk ki, amivel elérhető a növekedés, de közben nem tesszük vele tönkre a természetet. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek