Magyar Péter fontos embere a csoportos rablásért elítélt testőr

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.10.17. 05:00
Módosítva: 2024.10.17. 09:39

67 napig hánykolódott a tengeren a családtagjai holttestével egy férfi, mire rátaláltak

A férfi túlélte a két hónapig tartó megpróbáltatásait.

Csoda történt: egy orosz férfi túlélt 67 napot a nyílt vízen, miután két családtagjával együtt elsodródott a hajójuk. A 45 éves Mihail Pichugin egyedül maradt csak életben, két családtagja meghalt a nélkülözés során. Az ő holttesteikkel együtt hánykolódott a tengeren, több mint két hónapon keresztül egy felfújható csónakban. Mire egy halászhajó legénysége rátalált, addigra már 1000 kilométerre volt attól a helytől, ahonnan augusztusban elindult.

A nyílt tengeren hánykolódva élt túl 67 napot egy férfi /Fotó:pexels

A trió a jéghideg Ohotszki-tengeren azért evezett be, hogy bálnákat nézhessenek, azonban az akció során elsodorta őket a víz. A hajóban utazott Mihail testvére és 15 éves unokaöccsük is, ők azonban a hetek alatt életüket veszítették a tengeren. Mielőtt bárki kannibalizmussal gyanúsítaná a szerencsésen életben maradt Mihailt, az Unilad arról számolt be, hogy két hétre elegendő élelmiszert vittek magukkal, ugyanis nem tudták előre, hogy meddig maradnak a vízen. Ezt az ételmennyiséget próbálta meg Mihail beosztani az utolsó napokban, és a rokonai testét végig a hajóban tartotta, hogy hazajuttathassa őket. Arra ugyanis egyikőjük sem számított, hogy a hajó végül 67 nap után fog csak kikötni. Mihail felesége. Ria Novosti így nyilatkozott az esetről a lapnak:

Még nem tudunk semmit biztosat! Csak azt tudjuk, hogy ő az, és életben van, ez egy valódi csoda! 

- örvendezett a nő a lapnak, aki arról is beszélt, hogy a lányuk is hivatalos volt a bálnalesre, de ő végül nem utazott el az apjáékkal, ez volt a szerencséje neki és az édesapjának is. Ria szerint az is sokat segített a férje túlélési esélyeiben, hogy meglehetősen nagy volt a súlya, és volt minek elégnie a megpróbáltatásai során.

Amikor elindult az útra, több mint 100 kiló volt a férjem, de a rátalálói szerint a felére lefogyott a két hónapos út alatt

 - zárta sorait a nő.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek