Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.08.02.

Még 1% esélyt sem adtak Adélnak a túlélésre, ám ez a kislány legyőzhetetlennek bizonyult

Az 5 éves Adél élete fenekestül felfordult egy szörnyű baleset miatt. A kislány azonban egy igazi harcos és rengeteget fejlődött az évek alatt. Most a családjának segítségre van szüksége.

Következő támogatottunk egy olyan kislány, akinek 1 % esélyt sem "jósoltak" az orvosok a túlélésre 3,5 évvel ezelőtt, amikor balesetet szenvedett. Csodával határos módon nem csak túlélte, de a gondos szülői támogatásnak köszönhetően Adél az elmúlt években rengeteget fejlődött. A család minden tartalékát felélte, hogy biztosítsák a kislány terápiáit. Az édesapa külföldön vállalt munkát, hogy előteremthessék a szükséges eszközökre, fejlesztésekre a pénzt. Azonban most olyan nehézséggel kell megküzdeniük, ami túlhaladja a lehetőségeiket.

  – derül ki a Szívvel, lélekkel egy jobb életért jótékonysági licitcsoport. bejegyéséből.

Adélnak egy speciális sisakot kell viselnie  Fotó: Facebook/Együtt Adél Gyógyulásáért Alapítvány

Adél 2019-ben született egészségesen. Sajnos egy baleset miatt megváltozott az élete, ezzel a családjáé is. Rengeteget és maradandóan rontott az állapotán egy olyan mozgatás, amit túl korán végeztek el nála a kórházban. A bal agyféltekéje 80 százalékban tönkrement, jelenleg nyitott koponyája van, fejét az implantátum behelyezéséig egy speciális sisak védi. Közben eltelt 3 év és a kislány hatalmas utat tett meg, rengeteget fejlődött.

A nulla alól állt fel ez a gyermek és szó szerint. Adél combcsontjai elkezdtek kimozdulni a helyükről, ezért a rehabilitációs szakorvosunk szerint, napi 16 órát kell DMO nadrágban lennie, az állításoknál pedig a terpeszre kell törekednünk azért, hogy jobban ki ne mozduljon és ne adj' Isten műtétre kerüljön a sor, ami 6 hét gipszben fekvést jelent, borzasztóan visszavetné az állapotát, nem beszélve a fájdalmakról, amiből már rövidke élete alatt bőven kijutott neki. 

– meséli az édesanya, aki azt is elmondta, hogy gyermekének a fő diagnózisa a négyvégtagbénultság, emellett epilepsziás és táplálkozási nehézsége is van. Az 5 éves hős kortársaitól mindenben el van maradva, ellenben ahonnan indult, óriási a fejlődése. Adél ma már ügyesen eszik és iszik szájon át, mindenét tudja mozgatni, irányítani, ügyesen jelez a nemre, mondja az igent. Határozottan tud elutasítani, ügyesen kér, a sokat látott embereket megismeri, örül nekik. Adélnak azonban most egy olyan állítógépre van szüksége, mely terpeszbe teszi a lábait, van fejtartója és terápiás asztallal is rendelkezik. A szülők megtalálták számára a megfelelőt, melynek neve: standz pronációs és szupinációs állítórendszer. Sajnos a NEAK-hoz nem tudnak fordulni segítségért, mert 2 évvel ezelőtt már kapott egy állítógépet, azonban azt már kinőtte, viszont ezt a segédeszközt a NEAK csak 5 évenként támogatja.

Több hónapig volt éber kómában, a végtagjait nem mozgatta, nem evett és ivott szájon keresztül hónapokig, nem kommunikált, nem mosolygott, nem tiltakozott. Még fájdalmat sem érzett, nem tudott sírni, nevetni, nem tudott semmit. Azt kívánom, senki ne éljen, senki ne érezzen ilyen mérhetetlen lelki fájdalmat.

– részletezi édesanyja, Edit.

A kislány családja mindent megtesz azért, hogy minél hamarabb sikerüljön összegyűjteni a pénzt a speciális segédeszközre, ami 1 752 000 forintba kerül. Bár Adél halmozottan sérült lett, testvérei és szülei így is nagyon büszkék rá és próbálnak neki mindent megadni, ami a felépüléséhez szükséges.

Mondhatjuk úgy is, hogy újra kezdte az életet 1,5 évesen, persze óriási hátránnyal. Halmozottan sérült lett. Tulajdonképpen már "csak" azért is büszkék lehetünk rá, hogy életben maradt, mert ebben sem kaptunk biztatást. De mi mindenért büszkék vagyunk rá

 – zárta gondolatait Edit.

Amennyiben Te is segíteni szeretnél Adélnak megvalósítani az álmait, erre a LINKRE KATTINTVA érheted el a család számlaszámát.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek