Kínos videó: Magyar Péter a nemi szervét fogdosva járatta le magát Strasbourgban

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.10.10. 15:00

Tehetetlenek a rendőrök, 30 bevándorló tart rettegésben egy egész városnegyedet

Lopás, szemét és hangoskodás. 30 bevándorló hónapok óta tönkreteszi egy egész városnegyed életminőségét. A hatóságok ráadásul nem tesznek semmit.

A németországi Kiel város egyik negyedében, a 20 ezer lakosú Wikben teljesen kétségbeesettek a lakók. A környéken található egy menekültközpont, ahol több mint 600 bevándorló van elszállásolva. Közülük 30-an notórius rendbontónak számítanak. A helyiek szerint főként az Ukrajnából menekült romákkal és a török határ közeléből érkezett muszlimokkal van baj. 

Azt mondják, hogy a rendőrség tehetetlen a rendbontó bevándorlókkal szemben. Fotó: Annabell Gsoedl /  Shutterstock

A legolvasottabb német napilap, a Bild azt írja, hogy legtöbbjük írástudatlan, így ők nem értik a hatóságokat és a hatóságok sem értik őket. Egy környékbeli szerint a lopás lett a legfőbb probléma az elmúlt hónapokban, a tettenérés hiányában azonban mindenki tehetetlen. 

Az egyik helyi képviselő szerint azért alakult ki patthelyzet, mert kitoloncolni nem lehet ezeket a bevándorlókat, másik város nem veszi át őket, kiutasítani szintén nem lehet a menekültszállóról, mert akkor hajléktalanná válnának. Kiel szociális osztályának egyik munkatársa szerint akkor oldódhat meg a probléma, ha elég bátor ember él a környéken, akik le mernek menni este 10 óra után, és meg merik mondani a bevándorlóknak, hogy nem illik ilyen hangosan zenét hallgatni.

A helyeik meglehetősen indulatosan és egyben csalódottan reagáltak erre a felvetésre. A Bild felkeresett több lakót is, akik közül az egyik azt mondta:

Itt már elviselhetetlen a helyzet. Szomszédaimmal tudatosan választottuk ezt a környéket, mert szép és csendes volt, és jók voltak a vásárlási lehetőségek. Most már nem ülhetünk a kertben, és nem nyithatjuk ki az ablakokat nyáron, mert rettenetes zajt csapnak.”

Egy másik nő azt mondja, hogy félnek, és az esti órákban már az egykor biztonságosnak számító szupermarketbe sem mernek bemenni. Megint másokat az háborítja fel, hogy őket azonnal megbírságolják vagy büntetik, ha szabályszegést követnek el. Ezek a bevándorlók viszont lényegében következmények nélkül csinálnak azt, amit csak akarnak. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek