KÜLFÖLD

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.09.18.
Módosítva: 2024.09.18.

Utángyártott töltő miatt lett oda mindene egy családnak: percek alatt leégett a házuk - VIDEÓ

A tűzesetet az eszköz rossz minősége okozta.

Igazi hősnek érezheti magát az a 13 éves Leo, aki kiabálva hívta fel családja figyelmét, hogy azonnal hagyják el otthonukat, mert tűz van. Miután azonban kiértek otthonuk elé, az iskolás rájött, hogy kutyájuk az emeleten ragadt, így a lángok ellenére visszarohant kiskedvencükért. Biztonsági kamerájuk felvételein pedig látszik, hogy a kisfiú az utolsó pillanatban rohan ki kezében a négylábúval, mielőtt felrobbant volna a tüzet okozó hoverboard (elektromos kétkerekű jármű, gördeszka).

hoverboard
Hoverboardjuk töltője okozta a tüzet. Fotó: pexels

A családnak mindene odalett a tűzben, amit Segway típusú hoverboardjuk lítiumos töltője okozott. A 31 éves anya, Chelsea Fiekert az kínai Amazonról rendelte a töltőt, miután az eredetit elhagyta. Az utángyártott változatot a tűzeset napján használták először, s miután az felrobbant a házban, a lángok öt perc alatt elérték a mennyezetet. 

Otthonukból azonban a szerencsének köszönhetően mindenki kiért épségben. Chelsea azonban kiemelte, ez csakis 13 éves fiának köszönhető, aki igazi férfiként viselkedett az életét kockáztatva:

Kint eszébe jutott, hogy a kutyája az emeleten maradt. Nem hagyta volna ott. Együtt alszanak, állandóan együtt vannak

 - emlékezett vissza az anya a pillanatra, amikor a fia visszafutott az égő házba, írja a Mirror.

A balesetet követően a brit kormány figyelmeztetést adott ki az utángyártott töltőre, miszerint az a rossz minősége miatt ilyen tűzesetet tud okozni. Chelsea kiemelte, azért vette meg, mert látta, kompatibilis az eszközükkel, és elolvasta a korábbi vevők véleményét róla. Most azonban, hogy negatív értékelést akart írni, rájött, hogy kommentjét a vállalat nem publikálja. Háromszor próbálkozott. 

Az emberek így nem tudnak a rájuk leselkedő veszélyről. Én személy szerint úgy vélem, be kellene tiltani a céget. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek