KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.09.24. 15:30

„Kicsit rosszul érezte magát” – Ugyanabba a betegségben hunyt el a 3 éves Isabelle, mint a bátyja

Felfoghatatlan kettős tragédia sújtott egy családot.

Egy anyuka elmondta, hogy családja teljesen összetört kislányuk halála miatt. Ráadásul nem ez volt az első tragédia, ami őket sújtotta. Három évvel korábban ugyanis a lányka bátyja is ugyanaz a betegség ragadta el tőlük. 

gyertya, gyász, tragédia
Fotó: Unsplash

Isabelle Cooper tragikus módon hunyt el csütörtök hajnalban, kevesebb mint egy évvel azután, hogy ugyanazt a ritka genetikai rendellenességet diagnosztizálták nála, mint testvérénél, Alexandernél. Mindössze hároméves volt, amikor hirtelen meghalt, miután kicsit rosszul érezte magát. 

„Mély fájdalommal jelentjük be, hogy a mi gyönyörű Isabelleünk, ma reggel meghalt. Teljesen össze vagyunk törve. Azonban, azt szeretnénk kérni, hogy ne a halálára gondoljatok, hanem tiszteljétek meg őt azzal, hogy úgy élitek az életeteket, ahogyan ő tette: félelem nélkül, örömmel és spontán módon” – áll a család fájdalmas közleményében. 

Alexander halálát majdnem két évig megmagyarázhatatlannak tartották, miután kevés jel utalt arra, hogy bármi baja is lett volna. Később az orvosok felfedezték, hogy Alexander egy ritka genetikai rendellenességben, a PPA2 mutációban szenvedett, és a szülei is hordozók voltak. Szívszorító módon ez azt jelentette, hogy három másik gyermekük is veszélyezteti ez a betegség. 

További vizsgálatok után kiderült, hogy Freddie és a pár akkor még meg nem született lánya is mentes a kórságtól, de Isabelle érintett. Emily elárulta, hogy bár őt magát is megnyomorította a szorongás, Isabelle az utolsó percig erős tudott maradni. 

„Ugyanaz a pimasz, bátor, egészséges és boldog lány maradt. Semmi sem változott a számára, ezért meg kellett próbálnunk, hogy az élet a számára is a lehető legnyugodtabb és legnormálisabb legyen” – zárta sorait a most már második gyermekét gyászoló anyuka. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek