Létrehozva: 2024.09.30. 17:00

Kis híján végzett egy sajtburger a fiatal lánnyal: "Azt hittem, ennyi volt, itt a vég"

A mentősök azt mondták: ha kicsit később érnek a helyszínre, akár tragédiával is végződhetett volna az eset.

Döbbenetes történetet osztott meg közösségi oldalán egy fiatal lány: egy mekis sajtburger miatt került kórházba, miután erőteljes allergiás reakciókat váltottak ki nála a gyorséttermi falatok. Mint elmesélte: alig pár perccel azután, hogy megette a hamburgert, már alig kapott levegőt. A brit Beth Mcintoshnak soha korábban nem volt még allergiás reakciója, pláne nem lépett fel nála olyan anafilaxiás sokk, mint múlt szerdán, miután egy exeteri gyorsétteremben vett egy sajtburgert. Beth eleve csak három évvel ezelőtt tudta meg, hogy mogyoróallergiája van, azóta azonban folyamatosan figyeli, mit ehet és mit nem, ráadásul EpiPent is hord magánál. Arra azonban még véletlenül sem gondolt, hogy a sajtburgerbe tett mustár is gondot okozhat. Pedig épp ez történt.

"Nagyon durva volt. Azt hittem, ennyi volt, itt a vég. Az arcom perceken belül vörös lett és a szemeim bedagadtak. A torkom is elkezdett összezáródni. Az EpiPen segített valamennyit, amire a mentők ki nem értek. Azt mondták, ha nem érnek oda időben, nem tudják, mi történt volna" – idézte fel később a történteket Beth, hozzátéve, a kórházban még másodlagos reakciókat is kiváltott nála a sajtburger és a benne lévő mustár. Az allergiás reakciók összesen négy órán keresztül tartottak nála. Egy TikTok-videóban konkrétan úgy fogalmazott:

Nagyon ijesztő élmény volt. Azt hittem, meg fogok halni!

Az, hogy miként válthatott ki allergiás reakciót a mustár, nem tisztázott. Ugyan Nagy-Britanniában korábban kiadtak egy figyelmeztetést, miszerint egyes mustárszállítmányok mogyoróval fertőzöttek lehetnek, a helyi McDonald's szóvivője aláhúzta: az ő mustárkészleteiket nem érinti ez a probléma. Azt ugyanakkor kiemelte: sajnos ennek ellenére sem tudják száz százalékosan biztosítani, hogy a termékeik ne tartalmazzanak allergéneket.

Beth azonban úgy érzi: erre jobban is felhívhatták volna a figyelmét neki és a többi allergiásnak, kiemelve: ha valakinél épp nincs EpiPen, máris megtörténhet a baj...

(Via)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek