KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.09.30. 21:30

Egy ritka betegség miatt teljesen eltorzult az arca, mára azonban mégsem gyűlöli a tükörképét

Minden nap új tünete volt, nem értette, mi történik vele.

A 29 éves Gillian Kgotla mára teljesen elfogadta, hogy eltorzult az arca. Most arról mesélt a The Sunnak, hogy mindig mosolyog, ha meglátja a tükörképét, az online felületeken pedig motivációs videói kapnak hatalmas figyelmet. Legnézettebb bejegyzését 2,2 millióan látták.

Gillian azonban nem ilyen külsővel született. Valamikor tökéletesen szimmetrikus arca volt. Amikor 12 éves lett, akkor kezdett el eluralkodni rajta a Parry-Romberg-szindróma. Akkor még nem tudta, hogy mi ez pontosan, és csak ebben az évben diagnosztizálták hivatalosan. Mint mondja, a szeme alatt alakult ki egy kiütés, amire az orvosok krémet adtak neki. A viszkető jelenség azonban visszatért, a szeme fájdalmas lett, vörös és duzzadt, az arca pedig mintha elkezdett volna leolvadni a helyéről.

Minden nap új tünetem volt, és ez megváltoztatta az életem minden részét. Összességében jó fizikai állapotban voltam, és minden vérvizsgálatom rendben volt. Az iskolában a barátaim arról kérdeztek, hogy mi a baja az arcomnak, de sosem csúfoltak volna érte

– mondta a nő.

Az évek során Gillian elvesztette a haját, néhány fogát, lágyszöveteit, és a bal szeme is beesett.

A családom tönkrement, anyám pedig annyira aggódott értem, hogy magas vérnyomástól kezdett szenvedni. Ő is és az egész család is kétségbeesetten kereste az okot

– mondta.

Gillian gyűlölte a tükörképét, így nagy utat tett meg azóta, hogy megtanulta így is szeretni magát. Ebben férje is segített neki, akit 21 évesen ismert meg és azóta is boldogok együtt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek