Létrehozva: 2024.09.26.
Módosítva: 2024.09.26.

Kész csoda, hogy túlélte a magyar siklóernyős a szörnyű zuhanást – Nem hiszed el, mire esett

Csodaszámba megy, miként élte túl a siklóernyős balesetet a magyar pilóta.

Az 51 éves magyar siklóernyős második születésnapját ünnepelhette szombaton ( szept. 21.), amikor az olaszországi Medunót övező, 700-900 méter környéki magaslatok egyikéről útnak indult. A startot a 700 méter körüli Valinis gerincéről hajtotta végre, ami a térképen is jelölt ernyős kiindulópontnak számít.

siklóernyős baleset, Olaszország, Meduno
A siklóernyőst a hegyi mentők hozták le Fotó: Mentőszolgálat

Mintegy 400 métert tett meg – amikor az olasz lapbeszámolók szerint –, ernyőjének kupolája hirtelen bezáródott, ő pedig függőlegesen zuhanni kezdett. Fákkal és cserjés résszel szabdalt terület felett járt a baleset idején, majd a zuhanás után eltűnt társai szeme elől a hegyoldalban. 

siklóernyős baleset, Olaszország, Meduno
A siklóernyős mentése a cserjés részen Fotó: Mentőszolgálat

A hegyi mentőket 18.30 perckor értesítették, hogy egy ernyős lezuhant. A csapat tagjai az 1500 főt számláló északi hegyi faluból kiérve maguknak vágták az utat egészen a sportolóig, akinek hatalmas szerencséje volt, mert a cserjékkel benőtt részre esett az erős növényzet pedig tompította a becsapódás erejét. A siklóernyős így szerencsére egy kellemetlen lábtöréssel megúszta a hirtelen földet érést. A helyszínen stabilizálták az állapotát, majd lehozták a hegyről és kórházba szállították. A mentés mintegy két órán át zajlott és már az esti sötétségben ért véget.

A hely egyébként népszerű a magyar ernyősök körében, Budapestről indulva vezetnek szervezett túrákat Medunóba, hogy aztán a környező hegyek gerincről startolhassanak el.

siklóernyős baleset, Olaszország, Meduno
A környező hegyek látványa Meduno főteréről Fotó: Google Maps

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek