Létrehozva: 2024.08.19.

Hátborzongató véletlen okozhatta a tapolcai ernyős tragédiát

A férfi és a nő közel 100 métert zuhanhatott, mielőtt a földnek csapódtak.

Mint arról a Ripost is írt, egy békés tandem siklóernyőzés torkollott Tapolcánál tragédiába vasárnap, (augusztus 18.) délután. Jelenleg csupán annyit tudni, hogy felhúzás közben történt műszaki hiba, így az 50 év körüli budapesti férfi és a 28 éves Veszprém vármegyei nő lezuhant és szörnyethalt. 

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
A siklóernyősök sem értik, hogyan történhetett meg a tragédia Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A tragédiát az okozhatta, hogy az utas lába beleakadt a kötélbe, a siklóernyő így irányíthatatlanná vált és pörögni kezdett, majd mind a ketten lezuhantak. A Ripost úgy értesült, hogy a páros nagyjából 100 méterről csapódott a földnek, a túlélésre pedig ilyen magasságból esélyük sem volt. 

Egy tapasztalt siklóernyős lapunknak azt mondta, hogy ők maguk is döbbenten állnak a történtek előtt. Ilyenkor nem árt, ha az oktatónál van egy kés, amivel el tudja vágni a kötelet baj esetén.

Nem értjük, hogyan történhetett meg. Tízmillióból az egy a lehetősége annak, hogy egy ilyen baleset megtörténjen. Nagyon sajnáljuk az áldozatokat, őszinte részvétünk a családoknak

 - mondta megrendülten a férfi. Hozzátette, hogy ő maga úgy tudja, hogy az oktató már hosszú ideje űzte a szakmát, tapasztaltan szállt fel a másik féllel. Ahogyan azt is elmondta: az ernyőzés az egyik legbiztonságosabb az extrésmsportok közül, a balesetek, mi több, a halálos balesetek elenyészőek. A pilóták amúgy is indulás előtt átesnek egy ötpontos biztonsági ellenőrzésen, ami gyakorlatilag a legtöbb hibát kiszűri.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt, a rendőrség a légügyi hatósággal együtt, közösen vizsgálja a történteket. 

Nem ez az első siklóernyő-baleset nyáron: júniusban Pilisszentkeresztnél csapódott a földbe egy 40 év körüli férfi. Neki akkor szerencséje volt, ugyanis fennakadt egy fán, innen zuhant le. A mentősök kórházba vitték. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek