Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.09.09.
Módosítva: 2024.09.09.

Kiderült: ez a 2 legveszélyesebb élelmiszer az egészségre

Két élelmiszert érdemes elkerülni.

A kutatók azt találták, hogy két étel a koszorúér-betegség vagy a szív- és érrendszeri betegségek megnövekedett kockázatához kapcsolódik. A tudósok azonban azt is megállapították, hogy egyes ultra-feldolgozott élelmiszerek, mint például a joghurt és a kenyér, alacsonyabb kockázatot jelentenek a szív- és érrendszeri betegségekre vagy a stroke-ra.

Illusztráció / Fotó: Pixabay

Kenny Mendoza, a kutatás egyik vezetője a következőket mondta:

Ez a tanulmány azt sugallja, hogy az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása kedvezőtlen szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek és a stroke kockázatában. Eredményeink azt sugallják, hogy az üdítőitalok és a feldolgozott húsok fogyasztása nem javasolt.

A csapat csaknem 207 ezer nővér és más egészségügyi szakember által kitöltött kérdőívekből gyűjtött adatokat tanulmányozta. 2-4 évente megkérdezték a résztvevőket egészségi állapotukról és étrendjükről. Az élelmiszereket négy csoportba sorolták: feldolgozatlan/minimálisan feldolgozott, feldolgozott kulináris összetevők, feldolgozott élelmiszerek és az ultrafeldolgozott élelmiszerek.

A magas cukor-, zsír-, kalória- és sótartalmú, valamint alacsony rosttartalmú ultrafeldolgozott élelmiszereket ezután 10 csoportra osztották összetételük alapján:

  1. Kenyér és gabonapelyhek (alcsoportok: reggeli gabonapelyhek, teljeskiőrlésű kenyér, finomított lisztből készült kenyér)
  2. Szószok, kenhető ételek és fűszerek
  3. Csomagolt édes snackek és desszertek
  4. Csomagolt sós rágcsálnivalók
  5. Cukorral édesített italok
  6. Feldolgozott vörös hús, baromfi és hal
  7. Fogyasztásra kész ételek
  8. Joghurtos/tejalapú desszertek
  9. Szeszes italok
  10. Mesterségesen édesített italok

Összességében az ultrafeldolgozott élelmiszerek bevitele a szív- és érrendszeri betegségek és a szívelégtelenség magasabb kockázatához kapcsolódott - írja a The Sun.

A cukros italok és a feldolgozott húsok voltak a két legnagyobb kockázattal járó élelmiszercsoport.

Ez magában foglalhatja a szalámikat, virsliket, kolbászt, a szalonnát, valamint a szénsavas, cukros italokat.

Ez azonban nem minden ultrafeldolgozott étel esetében volt igaz, mivel a 10 csoportból 8 nem eredményezett jelentősen megnövekedett kockázatot.

Azok, akik több ultrafeldolgozott kenyeret és reggeli gabonapelyheket ettek, kisebb valószínűséggel kaptak agyvérzést a kutatás szerint. Ezt annak tulajdonították, hogy ezeknek magasabb lehet a rosttartalma, és gyakran vitaminokkal dúsítják őket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek