KÜLFÖLD

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.08.08.

Több mint egy év után újabb fordulat történt a Titan katasztrófájának ügyében

A vállalatot az egyik áldozat családj küldte bíróságra, igazságtételt akarnak.

Több mint egy éve történt a Titan tengeralattjáró tragédiája, amely során több ember is életét vesztette, miközben a világhírű Titanic roncsait szerették volna közelebbről megnézni. Az áldozatok között volt egy francia kutató is, Paul-Henri Nargeolet, akinek beceneve a csapatban Mr. Titanic volt, miután haláláig összesen 37 merülésben vett részt. Családja most az ő halálát megbosszulva ment a bíróságra a Titan gyártója, az OceanGate ellen, mondván: a tengeralattjáró a kezdetektől rossz volt. 

titán tengeralattjáró
18 milliárdra perelik a céget. Fotó: ripost

Nargeolet rokonai épp ezért 50 millió dollárra, azaz 18 milliárd forintra perlik az OceanGate-et, amely a bíróság szerint is hibát vétett:

Nargeolet úgy halt meg, hogy közben azt csinálta, amit szeretett. De az ő halála, a többiekével együtt nem lett volna szabad, hogy megtörténjen

Az OceanGate a Titan katasztrófáját követően mindent felfüggesztette. A vállalat mindössze két órával a Titan merülését követően elvesztette a kapcsolatot a tengeralattjáróval. Ezt követően az egész világ várta a híreket, hogy mi a helyzet azzal az 5 utassal, akik a fedélzeten voltak. Egészen addig, míg a cég nem közölte két nappal később, hogy a Titan roncsaira leltek az óceánban.

A tragédia sokkolta a világot és most kiderült, a Titannal kapcsolatban már 2018-ban problémák merültek fel. Épp ezért Will Kohnen, a csapat egyik tagja nem volt meglepődve, amikor a tengeralattjáró eltűnt. Mint fogalmazott, ő már a tragédia előtt 5 évvel levelet írt az OceanGate vezérigazgatójának, hogy baj van. Ezt támasztja alá az is, hogy a Titan 90-ből összesen 13 merülést teljesített sikeresen 2021-ben. 

Ezek okán pedig nyomozás indult a vállalat ellen, ami jelenleg is tart. Egyelőre annyit tudni, hogy egyre többen állítják, hogy Rush-nak, az OceanGate vezetőjének, aki szintén az egyik áldozat, többen is jelezték, baj van. Őt ez mégsem érdekelte, annak ellenére, hogy tudta, a Titan anyaga valószínűleg nem bírja majd a nagy külső víznyomást a Titanic közelében - írja a TheSun.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek