KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.11.

Taylor Swift lett a terroristák fő ellensége, azt is tudjuk, miért

Angliában egy Taylor Swift tematikájú tánctábor, Bécsben Taylor Swift-koncert került az iszlamisták célkeresztjébe. De miért pont az amerikai énekesnőt szemelték ki maguknak?

Elképzelhető, hogy az angliai Southport városában nem is gyermekek voltak a 17 éves terrorista célpontjai, hanem sokkal inkább az esemény tematikája? Amint arról korábban beszámoltunk, egy bevándorló háttérrel rendelkező 17 éves muszlim fiatal egy Taylor Swift tematikájú tánctáborban szurkált meg többeket. Három kislány belehalt a sérüléseibe, többen súlyosan megsérültek. Az eset után utcai zavargások törtek ki Nagy-Britannia számos nagyvárosában. 

Taylor Swift | The Eras Tour - Munich, Germany
Átvitt értelemben Taylor Swift a nyugati, globalizált világ szimbóluma. Ha sikerül őt legyőzni vagy megfélemlíteni, akkor az iszlamisták már győztesnek érezhetik magukat. Fotó: Thomas Niedermueller/TAS24

Mivel a fiatal elkövető nem hajlandó vallomást tenni, így pontosan nem lehet tudni, hogy mi lehetett az indítéka. Eddig sokan azt gondolták, hogy azért végzett gyermekekkel az elkövető, hogy minél nagyobb fájdalmat okozzon a hitetleneknek. 

Az e heti történések azonban felvetnek egy új megközelítési lehetőséget. 

Történt ugyanis, hogy szerda este úgy döntöttek a szervezők: lefújják a csütörtökre, péntekre és szombatra tervezett bécsi Taylor Swift-show-kat.  Az ok nem mindennapi: brutális vérfürdőre készültek tizenéves iszlamisták a tömegben. A fő gyanúsított elvileg egy autóval hajtott volna a tömegbe, ahol aztán késsel és macsétával gyilkolt volna tovább, végül egy házilag barkácsolt bombával a levegőbe repítette volna magát és több tucat más ártatlant. Az Iszlám Állam 19 éves katonájának egy célja volt: minél több hitetlennel végezni. 

És ez is szintén egy Taylor Swift-eseményen. Nem kizárt, hogy teljesen véletlen a két eset közti összecsengés, de ha jobban belegondolunk, akkor akár valós indokot is találhatunk. Az iszlamisták ugyanis minden ellen harcolnak, ami nyugati, ami nem felel meg az iszlám törvényeknek és túlságosan globalista. 

A dzsihádot, vagyis a szent harcot a szélsőséges iszlamisták a nyugati világ ellen hirdették.

Mivel napjainkban nincs olyan híresség, aki jobban szimbolizálná a nyugati álmot és a nyugati értékrendet, mint Taylor Swift, így nem zárható ki, hogy az énekesnő lett a dzsihadisták első számú célpontja. Ha vele vagy rajta keresztül - a terroristák szemében - hitetlenekkel tudnak végezni, akkor az az egyik legnagyobb dicsőség lehet számukra a dzsihádi harcban. 

Egyesek úgy vélik, hogy a terroristák már így is győzelemre állnak a nyugati világ felett, mivel sikerült elérniük azt, hogy megfélemlítsék az embereket és lemondjanak olyan eseményeket, amelyek több százezer embernek szereztek volna örömöt. 

Íme egy videó arról, ahogy a magyar rajongók elsiratták a bécsi koncertet:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek