Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.08.06.

A polgárháború szélén áll Anglia: a migráció miatt véres zavargások törtek ki

Egyre több angol városban törnek ki utcai zavargások. Az egészet az indította el, hogy egy 17 éves afrikai gyerekeket gyilkolt késsel egy Taylor Swift tematikájú tánctáborban. Három kislány meghalt, többen megsebesültek.

Már több mint egy hét telt el azóta, hogy a szigetországi Southportban egy 17 éves ruandai felmenőkkel rendelkező fiatal kést ragadott, és besétált egy tánctáborba, ahol közel egy tucat embert megszúrt. A támadásban három kislány vesztette életét, többen pedig súlyosan megsérültek. 

A briteknek kezd elege lenni abból, hogy a befogadott migránsok közül sokan ellenük fordulnak és brutális bűncselekményeket követnek el. Az ellenőrizetlen migráció egyre nagyobb válságba sodorja a szigetországot. Fotó: AFP

A brit sajtó az elmúlt évtizedek legszörnyűbb gyermekek ellen elkövetett bűncselekményeként emlegeti az esetet.

A történtek után először Southport utcáin jelentek meg angol férfiak, akik megtámadtak egy mecsetet is, majd az azt védő rendőrök ellen fordultak. Az eset óta hiába telt el több mint hét nap, a brutális támadás akkora indulatokat gerjesztett, hogy a helyi zavargások átterjedtek több másik angol városra is. 

A hétvégén Hullban, Liverpoolban, Bristolban, Manchesterben, Stoke-on-Trentben, Blackpoolban és Belfastban is zavargások törtek ki, egyes helyeken üzletekbe törtek be és gyújtogattak a demonstrálók.

Nő a bevándorlásellenesség

A merénylet utáni tüntetések egyre gyakrabban csapnak át általános bevándorlás elleni tüntetéssé, ami ráadásul rendszerint erőszakba is torkollik. Sunderlandben például a rendőröket söröshordókkal is megdobálták a tüntetők, miközben azt kiabáltak: "Kinek az utcái? A mi utcáink!"

A Daily Mail azt írja, hogy a az elmúlt hétvégén összesen 150 demonstrálót vettek őrizetbe az egyenruhások. A helyzet súlyosságát mutatja, hogy hétfőn összeült a COBRA, vagyis a brit kormány különleges helyzetekben ülésező tanácskozó testülete is. Keir Starmer brit miniszterelnök megígérte, kormánya mindent megtesz azért, hogy a zavargókat bíróság elé állítsák, illetve úgy fogalmazott, hogy mindazok, akik részt vettek a zavargásokban, meg fogják bánni, hogy csatlakoztak a rendbontókhoz.

Próbálják félrevezetni a nyilvánosságot

Sok embernél az verte ki a biztosítékot, hogy a zavargások kitörése után a hatóságok értetlenségüket fejezték ki a bevándorlókkal szembeni tiltakozás miatt. A sajtóban ugyanis azt a hírt kezdték terjeszteni, hogy az elkövető brit - amit sokan úgy értelmeztek, hogy semmi köze a bevándorláshoz. Ami abból a szempontból igaz is, hogy a 17 éves fiú Nagy-Britanniában született, de édesapja Ruandából vándorolt be, vagyis első generációs bevándorlónak számít. 

A gyanúsítottról gyerekkori fotók terjednek az interneten, illetve egy rajz, amelyet a bírósági tárgyalóteremben készített róla valaki:

 

Ők az áldozatok

A támadásban elhunyt egy 6, egy 7 és egy 9 éves kislány is, többeket még mindig kórházban kezelnek, néhányuk állapota válságos. Az áldozatok fényképeit közzétette a helyi rendőrség, ami feltehetően csak olaj volt a tűzre, hiszen így az ember könnyebben rádöbben, hogy a cuki kislányok előtt állt még a jövő, és úgy lettek áldozatai egy brutális támadásnak, hogy ők semmi olyat nem tettek az életben, amiért ezt megérdemelték volna. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek