Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.08.15.

12 év után csapott le a gyilkos vírus: belehalt a fürdőzésbe egy mindössze 30 éves nő

Hat nap alatt végzett a kegyetlen vírus a fiatal nővel.

Tragikus hírek érkeztek Tajvanból. Egy nő mindössze 30 éves korában életét veszítette, miután egy vízi park medencéjében elkapta az amőbavírust, amely megtámadta az agyát, és néhány nappal a fürdés után belehalt a vírus szövődményeibe. A Tajvan északi részén található New Taipei City vízi park beltéri medencéjében történhetett a fertőzés, ezért a szakértők jelenleg is vizsgálják a helyszínt. Egyelőre annyit tudni csak biztosan, hogy amőbavírus okozta szövődményekben hunyt el a nő, és hogy a szörfmedencében jutott a szervezetébe a gyilkos kórokozó, amely 97%-os halálozási rátával rendelkezik.

A Unilad számolt be a szomorú halálesetről. Mint írták, az áldozat éppen szörfözött, amikor a vírus a vízzel együtt az orrába kerülhetett, és megtámadhatta az agyát. Az orron keresztül történő megfertőződés sajnos a leggyakoribb eset az amőbás halálesetek között. 

A Központi Egészségügyi Szolgálat főigazgató-helyettese, Cseng Shu-huai egy tajvani sajtótájékoztatón elárulta, hogy a nőben az amőbás megfertőződés nyomait találták, és megállapították, hogy a halálát végül agyhártyagyulladás okozta. A nőnek 6 nappal a halála előtt görcsrohamai támadtak, fejfájástól és láztól szenvedett, valamint nyak- és vállmerevségről panaszkodott. 

A vízi park vizsgálata során bebizonyosodott, hogy azért volt képes elszaporodni az amőbavírus a medencében, mert túl alacsony volt a klór mennyisége a vízben, hogy elpusztítsa a baktériumokat. A kórokozók jelenlétét a park pincéjében is felfedezték, úgyhogy vélhetőleg a dolgozók a cipőjükkel szállíthatták be a vírust a medencébe. A tajvani egészségügyi szolgálat tájékoztatása szerint 12 év után először fordult elő, hogy valaki amőbával fertőződött volna meg. Néhány héttel korábban Izraelben egy 10 éves kisfiú életét követelte a vírus.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek