Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.29.

Magyar nőt fojtogatott a török betörő – egy mobiltelefonért akarta megölni

Egy osztrák bérház pincéjébe tört be az a 21 éves török férfi, aki miután lebukott, kis híján megfojtotta az ingatlan tulajdonosát, egy 57 éves magyar nőt. A betörő végül el tudott menekülni, de az osztrák rendőrök hamar elkapták.

Egy, a hatóságok által is ismert, büntetett előéletű, 21 éves török férfi tört be egy tiroli lakóházba – számolt be az osztrák rendőrség közleménye. Mint írták, a tolvaj egy Wörgl településen található ingatlan pincéjébe tudott bejutni, ahol aztán fel is tört egy tárolót, azzal a céllal, hogy az abban tartott értékeket meglovasítsa. A 21 éves török férfi azonban túl nagy zajt csaphatott, ugyanis tetten érte őt az egyik lakó, egy 57 éves magyar nő. A lebukott besurranó tolvaj ekkor el akarta venni a magyar nő mobiltelefonját, aki azonban ezt nem volt hajlandó átadni. A betörő erre tettlegességgel válaszolt és fojtogatni kezdte a lakás tulajdonosát, hogy elvehesse tőle a mobilt.

betörő betörés fojtogatás tolvaj besurranó
Az osztrák rendőrség elkapta a magyar házaspárra támadó török betörőt Fotó: Pixabay / Pexels (illusztráció)

A megtámadott nő lélekjelenlétén múlt csupán, hogy nem torkollott tragédiába a betörés: a fojtogatott nő többször is segítségért tudott kiabálni, ami meg is érkezett, egy szintén magyar férje személyében. Az 56 esztendős férj azonnal megpróbálta lerángatni feleségéről a török betörőt, aki végül feladta és elengedte az asszony torkát, majd többször is arcon ütötte a felesége segítségére érkező férjet. A 21 éves török támadó ezután felkergette az 57 éves nőt a pince lépcsőjén és még a hőn áhított mobiltelefont is megszerezte, mielőtt menekülőre fogta volna. Az 56 éves férfi súlyosan megsérült a támadás következtében.

Wörgl város betörés betörő rablás
Az ausztriai Wörgl városa a tiroli tartományban található, itt történt a betörés Fotó: Wikipedia


A magyar házaspár az eset után azonnal értesítette az osztrák rendőröket, akik rövid időn belül meg is találták a török férfit a tiroli Wörgl város központjában, majd le is tartóztatták. Ugyanakkor, miután kihallgatták a betörés, a rablás és a testi sértés ellenére elrendelték a szabadon bocsátását.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek