KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.27.

Joe Biden Oroszországba költözik a nyugdíjazása után - különös sorozat készül az amerikai elnökről

A kreatív producerek szerint az alkotás közelebb hozza majd egymáshoz az amerikai és az orosz népet.

Joe Biden amerikai elnök "oroszországi kalandjairól" készít vígjáték-sorozatot az egyik legnézettebb orosz kereskedelmi TV-csatorna. Sajtóbeszámolók szerint a "Viszlát" nevű széria forgatását a napokban kezdték el, legalább három évadosra tervezik, az első epizód pedig január végén kerül majd a képernyőkre.

Joe Biden Oroszországba utazik a nyugdíjazása után - különös sorozat készül az amerikai elnökről

A sorozat sztorija szerint Biden a nyugdíjazása után titokban Oroszországba repül, hogy személyesen ismerhesse meg az orosz "néplelket". Az útja első napján azonban elveszti iratait, ezért egy klasszikus orosz panelházba (hruscsovka) költözik, és angoltanárként kezd dolgozni, hogy pénzt takarítson meg az új dokumentumok beszerzéséhez. Mindeközben Biden új barátokra tesz szert, és többek közt "egy igazi orosz hazafival" is megismerkedik. A történet egyik mellékszála, hogy az amerikai titkosszolgálat megpróbálja kimenekíteni a volt elnököt Oroszországból, de véletlenül egy Bidenhez hasonló orosz nyugdíjast visznek magukkal az Egyesült Államokba. 

Az amerikai elnököt Dmitrij Djuzs, egy népszerű orosz színész alakítja majd, aki "merész kísérletnek" nevezte a sorozatot. "Én is kíváncsian várom, mi sül ki ebből a dologból, és hogy a közönség felismer-e majd engem Bidenben és Bident bennem. Garantálhatom, hogy ez egy nagyon kedves, életszerű és vicces történet lesz” - fogalmazott egy lapinterjúban a színész.

A projekt kreatív producere azt mondta, hogy a rossz orosz-amerikai kapcsolatok miatt döntöttek a sorozat elkészítése mellett. „A két ország kapcsolata gyakran komoly politikai viták tárgyát képezik, de mi szerettük volna egy másik oldalról bemutatni ezt. Hiszünk benne, hogy a legnehezebb helyzetekben is találhatunk valami vicceset és egyesítőt a két nép között. A nevetésen keresztül kívülről tekinthetünk magunkra, és talán jobban megérthetjük egymást" - mondta a producer.

A brüsszeli Politico hírportál azt írja a sorozat kapcsán, hogy az valószínűleg nem az orosz kreatívok, hanem a Kreml agyának szüleménye. A lap ezt azzal igyekszik igazolni, hogy nemrég olyan orosz állami dokumentumok láttak napvilágot, melyek szerint az elnöki hivatal a szórakoztatóiparral összejátszva közvetíti a lakosság felé a kormányzati narratívát. Márciusban például az orosz állami televízió egy olyan sorozatot indított, amely a 2013–2014-es ukrajnai Maidan-forradalmat dolgozza fel, és Egyesült Államok által támogatott államcsínyként mutatja be.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek