KÜLFÖLD

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.08.30.

Imatermet követelnek maguknak az iszlamista diákok Bécsben

Az iszlám sok bécsi iskolában jelen van, és egyre több diák radikalizálódik.

Pénteken jelent meg Christian Klar bécsi gimnáziumi igazgató „Mi történik iskoláinkban?" című könyve. A 21. kerületi középiskolát 12 éve irányító felső tagozatos tanár bő 200 oldalon írja le az integrációs politika eszméitől távol eső valóságot. Az oe24.TV-nek adott interjúban és több bécsi lapban Klar riasztó dolgokról számolt be. Fiatal fiúkról, akik iszlám imaszobát követelnek az iskolában, de zéró toleranciát mutatnak a más vallásokkal szemben. 

polizei
Az igazgatónak többször kellett kihívnia a rendőrséget renitens diákok miatt - Fotó: JanVetesnik / shutterstock

Az igazgatónak többször kellett a rendőrséget hívnia, mert a diákok fegyverekkel – pisztollyal, boxerrel, paprikaspray-vel – jelentek meg. Siker, hogy egy csoport fiatal afgán betartja a késhasználati tilalmat az iskola területén, de a fiúk nem mennek kés nélkül a parkba, ahol a csecsenekkel találkoznak.

Néhány évvel ezelőtt, amikor a lányok hirtelen fejkendőben jöttek az iskolába, aggódtunk, vajon önként teszik-e ezt, vagy apjuk, testvérük vagy esetleg valaki az ismeretségi körükből kényszerítette erre őket.  Most a lányok és fiatal nők abayákban és hidzsábokban száguldanak az utcákon és az iskolai folyosókon, a TikTok hidzsáb-befolyásolóitól motiválva.

De vannak, akik csak önvédelemből viselik a hidzsábot. Miután egy diák szexuálisan bántalmazott egy diáklányt, több lány az osztályból hirtelen fejkendőt viselt.  „Apáik azt mondták nekik, hogy a fejkendő megvédi őket az ilyen támadásoktól.A fátyol egyik fontos funkciója, hogy azzal a viselője magát muszlimként azonosítsa, hogy a muszlimok másképp bánjanak velük, mint a nem muszlim fehér nőkkel.

Klar elmondta azt is, hogy öt fiatal lány azért jelentkezett át hozzájuk, mert a korábbi iskolájukban szexuálisan zaklatták őket. „Védelmet kerestek nálunk”. Hozzátette, fellép az iszlamizmus terjedése ellene az iskolájában, és támogatást kér a minisztériumtól.

"Igazából azt szeretném, ha nagyon világos, szigorú utasítások születnének például a ruházati szabályokról, amelyeket a médián keresztül is átadnánk. Hogy minden Ausztriában élő számára világos legyen, ezt nem akarjuk. Ha meg akarjuk őrizni világi társadalmunkat, akkor vigyáznunk kell rá. És nem szabad toleranciával válaszolni az intoleranciára."

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek