Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.17.

Trump-merénylet: ők a súlyos sérültek, így vannak most

Donald Trumpon kívül egy ember életét vesztette, kettő másik pedig súlyosan megsérült a hétvégi merényletkísérlet során.

A 20 éves Matthew Crooks egyetlen célja az volt, hogy végezzen Donald Trumppal, a republikánusok elnökjelöltjével. Az egykori (és leendő?) amerikai elnök könnyebb sérülésekkel megúszta a merényletkísérletet, a célt tévesztett golyók azonban három másik férfit is eltaláltak. Egyikük a helyszínen életét vesztette, a másik kettő pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

Donald Trump holds an election rally
A trump merénylet egyik áldozata
Ez a fotó bejárta az egész világsajtót. A rendőrök a halálos áldozatot viszik le a nézőtérről. Fotó: AFP

Az egyik sérült a 74 éves James Copenhaver, akinek az életéért napokig küzdöttek az orvosok, a legfrissebb információk szerint szerencsére már stabilizálódott az állapota. A környezete elkötelezett republikánus szavazónak tartja Copenhavert, aki a lehető legtöbb időt töltötte imádott unokáival. 

Egy eltévedt golyó találta el a boldog nagypapát. Forrás: Facebook

A másik meglőtt személy az 57 éves  David Dutch, aki az amerikai tengerészgyalogság veteránja. Őt szintén kritikus állapotba szállították be a helyi kórházba, de jelenleg már ő is sokkal jobban van. Az orvosai annyit közöltek, hogy a merénylet miatt májsérüléseket szenvedett a férfi. 

A veterán David Dutrch állapota már stabil. Forrás: Facebook

Az elhunyt áldozatról pedig azt írja a német Bild, hogy 50 éves családapa volt és önkéntes tűzoltóként tevékenykedett. 

A lap arról is ír, hogy a titkosszolgálat által közzétett információk szerint, az elkövető órákkal a merényletkísérlet előtt 50 lőszert vásárolt. 

A Trumpot védő szerveket súlyos bírálatok érik az eset óta, senki nem érti ugyanis, hogy a fiatal férfi miként juthatott 130 méteres közelségbe a színpadon beszélő elnökhöz. Egyelőre az sem világos, hogy miért nem vették komolyabban a hatóságok azt, hogy több szemtanú is felhívta a figyelmüket, hogy egy fegyveres férfi van a közeli tetőn. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek