KÜLFÖLD

Szerző B.

Létrehozva: 2024.07.11.

Tragédiába fulladt a családi nyaralás: 18 órát vártak a mentőre, hiába mondták, hogy nagy a baj

A mentő csak másnap érkezett meg.

Egy nagyapa 18 órát várt a mentőkre, miután szívrohamot kapott. Csodával határos módon túlélte, de most szívelégtelensége van.

Egy nagyapa 18 órát várt a mentőkre, miután szívrohamot kapott (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

A 76 éves Glynn Evans mellkasi fájdalmakra panaszkodott, amikor egy családi nyaralásra mentek Cornwallba. Felesége, Lyn este nyolckor tárcsázta a segélyhívót, hogy nagy a baj, férje valószínűleg szívrohamot kapott, de a mentők csak 18 órával később, másnap érkeztek meg és vitték be a kórházba. A nyugdíjas tanár szerencsére túlélte a 2022-ben történteket, de most szívelégtelensége van.

Az orvos is dühös volt, aki kezelt, amiért olyan sokáig vártak velem. Nem vagyok benne biztos, hogy a szívelégtelenségem olyan rossz lenne, ha nem tartott volna ilyen sokáig a kezelésem. Most már senki sem tehet ellene semmit, de nem szeretném, ha bárki másnak ilyen sokáig kellene várnia, és lemaradjon a jobb kezelésről

- idézi a The Sun a nyugdíjast, aki támogatja azt a kampányát, amelynek célja, hogy még nagyobb figyelmet fordítsanak a szívbetegség-ellátására a brit egészségügyben. A sürgősségi ellátás késedelme növeli a rokkantság és a halálozás kockázatát az országban, és a mentők válaszideje is évek óta elmarad a céltól.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek