KÜLFÖLD

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.07.27.

"Nem állok rá készen, hogy hátrahagyjam a babámat" - hónapjai vannak hátra egy rákos, 22 éves anyukának

A kétségbeesett fiatal nő pénzgyűjtésbe kezdett, hogy orvosok segítségével valahogy még "szerezzen időt" magának.

Mindössze hónapjai maradtak hátra annak az édesanyának, akinek tragikus állapota szemszárazság érzésével indult. A 22 éves Rachael Burn kislánya, Raeya születése után vette észre először, hogy valami nincs rendben a látásával. Ezt követően szemészhez is elment, miután gyakori migrénjei is voltak. Akkor ott az orvos szemcseppeket és szemüveget adott neki szemszárazság miatt. Állapota azonban nem javult, sőt... első diagnózisát követően egy évvel később kórházba került, miután már ki sem tudta nyitni a szemeit. Ekkor derült ki, végső stádiumú rákod daganata van, ami már a gerincére is átterjedt. 

nehézség, fáradt, fejfájás, fáradtság, Pexels
Migrénnel és szemproblémákkal kezdődött, agresszív agytumor lett / Fotó: Pexels (Illusztráció)

Hivatalosan DIPG gliómája van, ami egy agytumor, nagyon agresszív típusú rák. Tünetei közé tartoznak a kettős látás, nyelési problémák, egyensúlyzavar, gyengeség. Jelenleg kezelésére nincs megfelelő gyógymód azért, mert az agy nagyon rossz részén helyezkedik el. A betegek általában egy évig élnek még ezzel a betegséggel. Rachael épp ezért tört össze teljesen, miután ő már 8 hónapja így élt a diagnózisáig. Ez pedig azt jelenti, már csak pár hónapja van hátra.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen szörnyű hírt kapok. Reméltem, hogy legalább két, három évem még hátra van

- közölte Rachael, akit mentálisan teljesen tönkretett ez az egész. Legjobb esetben is csak hat hetes sugárkezelés segíthet rajta, műtét kizárva.

Helyzete az anyaságra is kihat. Kislányát a legtöbbször nem képes egyedül ellátni. Párja, Robert az, aki a legtöbbet gondoskodik a kicsiről. 

Nem állok készen arra, hogy hátrahagyjam a babámat és a családomat

- jelentette ki kétségbeesve. 

Rachael pedig az egyetlen megoldást abban látta, hogy pénzgyűjtésbe kezdett annak érdekében, hogy az orvosok kísérletezni tudjanak rajta, hogy minél tovább élhessen. Jelenleg Németországban találtak talán effektív gyógyszert, azonban annak ára az utazással együtt 150 ezer fontba, 69 millió forintba kerül. Épp ezért nyitott magának egy GoFundMe oldalt, ahol családja segítségével az emberek jótékonyságában bízva reménykedik abban, képes lesz 4-5 hónapnál még több időt együtt tölteni kislányával - írja a LadBible.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek