Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.21.

"Minden egyes nap fáj" - saját teste árulta el a babát, felnőttként is gyötrődik

Csecsemőkora óta nem volt olyan nap, hogy ne érzett volna fájdalmat. Az egész életét a betegség irányítja.

A 34 éves Habeeb Muhammed egy ritka betegség miatt képtelen normális életet élni. A kórt négy hónapos korában diagnosztizáltak nála Nigériában. A férfi sarlósejtes anaemiával, a vérszegénység egyik öröklődő típusával küzd. A betegség következtében a szervezet sarló alakú, instabil vörösvértesteket termel, amelyeket a lép hamar elpusztít, így krónikus vérszegénység alakul ki. A rendellenes formájú vörösvérsejtek továbbá érelzáródásokat okoznak a kisebb erekben, aminek következtében fájdalom, fertőzés és stroke alakulhat ki.

Minden nap fájdalmat érzek. Minden egyes nap. Van, hogy nem veszek be semmit, a paracetamol is segíthet, de néha kórházba kell mennem. Ezt az érzést nehéz leírni, nekem ez egy éles fájdalom. Jelenleg is fájdalmat érzek, de ez semmi ahhoz képest, amit korábban tapasztaltam. De lehet, hogy egy óra múlva rosszabb lesz, kiszámíthatatlan

- nyilatkozta Habeeb, akinek az élete nagy mértékben megváltozott a rendellenesség miatt. A betegség befolyásol mindent, ezért a férfi úgy érzi, a saját teste elárulta - írja a Mirror.

Nem tudok tíz méternél többet sétálni, mert ha ezt megteszem, kimerülök és egész napra cselekvésképtelenné válok. Jelenleg munkanélküli vagyok, mert nem sok helyen hajlandóak felvenni valakit, aki lehet, hogy másnap nem tud bejönni. Nem tudok tervezgetni a barátaimmal, mert nem tudom, hogyan fogom érezni magam. Néha csak ülök és úgy érzem, hogy a testem elárul engem. Úgy érzem, hogy teher vagyok mások számára, mert néha gondoskodniuk kell rólam, és nem szeretem ezt az érzést

- osztotta meg a szívszorító részleteket a férfi. A betegségre jelenleg nincs gyógymód, az érintetteket élethosszon át kezelik, melynek része a fájdalomcsillapítás és a fokozott immunvédelem. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek