Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.21.

"Többet kell innia" - influenzának hitték, halálos betegség győzte le a tinit

Az orvosok úgy vélték, a 15 éves fiú túlreagálja a helyzetet. Nagyobbat nem is tévedhettek volna!

Egy 15 éves ausztrál fiú napokkal azután halt meg, hogy „a mentősök azt mondták, túldramatizálja, hogy eldugult az orra és gyomorrontása van”. Megtört édesanyja úgy véli, fia életét meg lehetett volna menteni, ha az orvosok meghallgatják a segítségkéréseit. 

Treva Ashton elhunyt
Túl későn ismerték fel, mekkora a baj. (Fotó: GoFundMe)

A 15 éves Treva Ashton három napig szenvedett orrdugulással, mielőtt édesanyja, a 45 éves Sharon Gauci június 24-én elvitte őt háziorvoshoz - írja a The Sun. A fiú zavartnak tűnt, ezért az orvos továbbküldte a sürgősségire.

Az orvos azt mondta, azonnal meg kell vizsgálni, mert nagyon rosszul néz ki és zavart. 40 fokos láza volt, valamint alacsony pulzusa és vérnyomása

- nyilatkozta Sharon. De amikor megérkeztek a kórházba, 90 percet várniuk kellett, majd Trevát hazaküldték paracetamollal. A nővérek szerint a kilencedikes diák gyomorrontást szenvedett vagy influenzás lett, amit egyszerűen ki kell pihennie.

Miután hazaértek, Treva hányt, rázta a hideg és fejfájásra panaszkodott. Az éjszaka folyamán a szüleit a sikolyai ébresztették fel, majd még nagyobb aggodalomra adott okot, hogy nem tudta mozgatni a lábát. A szülők mentőt hívtak, akik azt mondták, több vizet kell innia. Azért nem vitték kórházba, hogy odabent ne kapjon el más betegséget.

A feje annyira megduzzadt, mintha fel akarna robbanni, a hányásában vér volt, és az egész teste fájt

- nyilatkozta fia tüneteiről az anyuka. Sharon június 27-én ismét mentőt hívott, akkor Trevát egy másik kórházba szállították, ahol kómába helyezték. A CT-vizsgálat kimutatta, hogy folyadék van az agyában, és antibiotikumot kapott a fertőzés leküzdésére. A tinit ezután többször megműtötték, de röviddel ezután agyhalottnak nyilvánították. Mint kiderül, a fiatal az első és a második mentőhívás között szélütést kapott, majd több stroke-ot is elszenvedett a műtétek között. A életfenntartó gépeket július 7-én kapcsolták le. Sharon, aki fiára „bújós, jóképű és vicces” gyerekként emlékszik, azt mondja, a tragédia megelőzhető lett volna. Az ügyben vizsgálat indult.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek