Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.07.30.

Borzalmas tragédia: belehalt a kullancscsípésbe egy férfi

Ez ellen a betegség ellen nincs védőoltás.

Spanyolországban egy férfi életét vesztette egy „Ebola-szerű” vírus miatt - amelynek a halálozási aránya 40 százalék és nincs ellene védőoltás.

Dangerous,Deer,Tick,And,Small,Child,Legs,In,Summer,Shoes
Kullancstól kapta el a halálos betegséget a férfi Fotó: KPixMining /  Shutterstock

A 74 éves férfi szombaton halt meg egy Madrid melletti kórházban, miután krími-kongói vérzéses lázat (CCHF) diagnosztizáltak nála. Ezt a betegséget egy kullancsok által terjesztett vírus okozza, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) listáján a „kiemelt betegségek” közé tartozik.

Az áldozatot július 19-én szállították be a Mostoles régióban található Rey Juan Carlos Egyetemi Kórházba, miután a spanyol fővárostól mintegy 161 kilométerre délnyugatra fekvő Toledóban megcsípte őt egy kullancs. Miután megbizonyosodtak arról, hogy a férfi a ritka vírust hordozza, a madridi La Paz Egyetemi Kórház magas szintű elkülönítő osztályára szállították át, hogy minimalizálják a fertőzés átterjedésének kockázatát.

Az állapota kezdetben stabil volt, de aztán romlani kezdett, miután a jelentések szerint a CCHF összes tünete megjelent nála. A férfi végül szombaton elhunyt és ezzel ő lett az első spanyolországi férfi, akit 2020 májusa óta a vírus megölt, akkor egy 69 éves férfi életét követelte a betegség, aki egy salamancai kórházban halt meg.

A legtöbb eset Bulgáriában fordult elő, ahol az első ismert esetet az 1950-es években diagnosztizálták. Azóta azonban az Egyesült Királyságban, Görögországban, Spanyolországban és Albániában is felütötte a fejét ez a vírus - írja a Metro.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek