KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.31.

Algériai migránsok lefejeztek egy spanyol férfit Valenciában

A merényletszerű támadás indítékait még nem sikerült meghatározni. A hatóságok egyelőre a terrorizmust sem zárták ki.

A spanyol rendőrség hajtóvadászatot indított kettő algériai bevándorló ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy halálra késeltek, majd lefejeztek egy spanyol férfit a nyílt utcán Valencia belvárosában kedden este - jelentette a helyi sajtó

Algériai migránsok lefejeztek egy spanyol férfit Valenciában

A rendőrség közlése szerint a brutális gyilkosság este kilenc óra előtt pár perccel történt a Valencia központjában található Las Morares hídon. A különösen kegyetlen leszámolást több járókelő is végignézte.

Szemtanúk beszámolója szerint az elkövetők minden előjel nélkül egyszer csak odaléptek az áldozathoz, majd annyira "gyorsan és precízen" végeztek vele, mint a legkegyetlenebb horrorfilmekben. "Az egész nem tartott tovább harminc másodpercnél, majd elkövetők amilyen gyorsan megjelentek, olyan hamar el is tűntek" - fogalmazott egyikük a helyi sajtnak.

A rendőröket egy járókelő riasztotta, akik a helyszínre érkezve forró nyomon vették üldözőbe a feltételezett elkövetőket, de nem sikerült elfogni őket. A valenciai rendőr-főkapitányság közlése szerint a gyanúsítottak menekülés közben terhelő bizonyítékokat szórtak szét a környéket. A nyomozók többek közt véres ruhadarabokat, és a gyilkossághoz használ harminc centiméter pengehosszúságú kést is megtaláltak kukákba és csatornákba dobva.

Tanúvallomások, és a környék biztonsági kamerás felvételei alapján a rendőrségnek sikerült beazonosítania az elkövetőket, akikről egyelőre csak annyit árultak el, hogy algériai állampolgárok, és már mindkettejüknek volt dolga a rendőrséggel erőszakos bűncselekmények miatt.

A gyilkosság áldozata egy 40 éves valenciai férfi, akit José P. néven azonosítottak. Az egyelőre nem világos, hogy az áldozat milyen kapcsolatban állt a merénylőivel. A rendőrség egyelőre semminek sem zárta ki a lehetőségét, a terrortámadásét sem. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek