KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.10.

A nagyi ismerte fel a tüneteket, nem élhet sokáig a gyönyörű kisbaba

A gyermek demenciára jelenleg nincs gyógymód. A kislány egészséges babaként jött világra, de aztán sokat betegeskedett.

Lydia látszólag egészséges kislányként született 2022 októberében. Szülei, a 29 éves Morgan Rachal és a 34 éves Kirk gyakran vitték orvoshoz őt, de nem aggódtak emiatt különösebben, mert olyan tipikus gyermekbetegségek jelentkeztek nála, mint a fülgyulladás, székrekedés vagy az alvási nehézség. Morgan anyukája, az 55 éves Cindy Weaver TikTok-videókat nézve jött rá, hogy valami mégsem stimmel az unokájával.

A nagyi az interneten látott egy kislányt, akinek pontosan olyan problémái voltak, mint Lydiának, de komoly betegséggel, Sanfilippo-szindrómával küzdött. A szülők ezután orvoshoz fordultak, és az Alzheimer-kór gyermekeknél ismert változatát Lydiánál is diagnosztizálták.

A Sanfilippo-szindrómás gyermekek szellemi problémákkal küzdenek, lassan elveszítik korábban megszerzett tudásukat. Ha már tudtak járni és beszélni, akkor ezek a képességek visszafejlődnek. A 20 hónapos Lydiánál még nem érzékelhető a kognitív hanyatlás, de ha nem kap kezelést, ez változni fog - írja a Mirror.

Gyermek demenciának is hívják a betegséget. Ha nem kap kezelést, akkor nem fog tudni járni, beszélni, és nem éri meg a 30. életévét

- nyilatkozta Morgan. Az édesanya hozzátette, a betegségre jelenleg nincs gyógymód, de folyamatban vannak klinikai vizsgálatok, így talán Lydia egy nap megfelelő kezelésben részesülhet.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek