KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.06.25.
Módosítva: 2024.06.25.

Színésznőnek köszönheti az életét a háromgyerekes édesanya

Egy interjúból jött rá az édesanya, hogy valószínűleg bélrákos.

Több hónapja küzdött a tüneteivel a háromgyerekes Lyndsey Ainscough, de nem kérte orvos segítségét. Végül akkor ilyet meg igazán, amikor a tévében látta beszélni a rákkal küzdő Dame Deborah James őszinte vallomását, akinek ugyanazok voltak a tünetei. 

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Leginkább a véres széklet ragadta meg a figyelmét vasalás közben, így attól tartva, hogy bélrákos orvoshoz sietett. Csak a színésznő figyelemfelhívásának köszönhető, hogy idejében észrevették a bajt… Dame Deborah James megmentette az interjújával Lyndsey Ainscough életét. A háziorvosától kért segítséget, aki egyenesen kolonoszkópiára küldte, hogy megvizsgálják a bél belsejét.

„Azt hittem, azért megyek, mert IBS-em van vagy valami ilyesmi, mert mindig is gondjaim voltak a puffadással. Akkoriban tényleg nem gondoltam semmi komolyra. (…) Láttam valamit a képernyőn, nyilván nem tudtam, hogy mi az, de tudtam, hogy valami. De pillanatokon belül, azt mondta az orvosom, többé-kevésbé megerősítést nyert, hogy rák” – mesélte Lyndsey.

Az öt centi nagyságú daganat a bél külső bélésén volt, így nem lehetett eltávolítani, és sztómát kellett volna beültetni. A vizsgálatok azonban kimutatták, hogy a rákot egy kísérleti immunterápiás kezeléssel lehet gyógyítani. A januári vizsgálatok azt mutatták, hogy Ainscough asszony teljesen rákmentes, és a kemoterápiával és sugárterápiával kombinált immunterápia eltüntette a betegséget.

„Szó szerint az, hogy aznap láttam őt a képernyőn, amint nyíltan beszélt a tünetek felismerésének fontosságáról és arról, hogy nem szabad szégyenkezni, arra ösztönzött, hogy vizsgáltassam meg magam. Ezt neki köszönhetem” – tette hozzá a nő. 

Köszönetet mondott azoknak az orvosoknak, akik segítettek a rák kezelésében, és azt is tudja, hogy Dame Deborah figyelemfelkeltő kampánya is kulcsszerepet játszottak abban, hogy megmentették az életét. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek