KÜLFÖLD

Szerző P. Flóra

Létrehozva: 2024.06.26.

Nostradamus tévedett

Nostradamust tartják a valaha élt legnagyobb jövendőmondónak. Azonban nem is egyszer tévedett.

Szerző P. Flóra

A hírhedt próféta, Michel de Nostredame, akit a legtöbben Nostradamus néven ismernek, sok ijesztően helyes jóslatot tett az évek során... de néha nagyot tévedett. 

Nostradamus
 

A próféta, valódi nevén Michel de Nostredame, a Les Prophéties című könyvéből származó jóslatai közül számos valóra vált az évek során, miután több mint 450 évvel ezelőtt megjelent. Állítólag pontosan megjósolta Adolf Hitler felemelkedését, John F. Kennedy elnök lelövését, a Covid-járvány kezdetét és még a 2022-es megélhetési költségek válságát is.

Azonban minden jövendőmondó tévedhet. Így volt ezzel az indiai Nostradamus, Kushal Kumar is, aki szerint június 14-én kitör a harmadik világháború. Így tévedett az eredeti Nostradamus is.

Szeptember 11.

Sokan azt gondolták, a világ eddigi legtragikusabb terrortámadását jövendölte meg a francia fizikus. Ezt írta:„A föld közepéből kiáramló vulkáni tűz megremegteti az új várost. Két nagy szikla még sokáig háborúzik. Akkor Arethusa egy új folyót fog vörösre festeni."

Sokan mondták, hogy az „Arethusa” csak az Egyesült Államokat jelentheti, de egy gyors Google-keresés azt mutatja, hogy valójában egy nimfa volt az, aki a tenger alatti árkádiai otthonából menekült el, és édesvízi szökőkútként bukkant fel Ortygia szigetén.

A „terror királya” 1999-ben jön az égből

Az idézet: „1999-ben, a hetedik hónapban az égből feljön a rettegés nagy királya, életre keltve a mongolok nagy királyát. Előtte és utána a Marson a szerencse uralkodik.”

Ebben is tévedett, 1999-ben nem jött terrorkirály.

Egy nagy háború 2002-ben

Az idézet: „A Mars és a jogar együtt lesznek, Vészes háború a Rák alatt. Röviddel ezután új királyt kennek fel, aki békét hoz a földre nagyon hosszú időre."

2002-ben nem volt nagy háború, bár elég tág ez a fogalom. Új királyt pedig 2022-ben kentek fel III. Károly király személyében.

(via)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek