Létrehozva: 2024.06.18.
Módosítva: 2024.06.18.

Tönkre akarja tenni Józsefet a fapados légitársaság; egyetlen bűne, a neve

A 43 éves Spekker József magasnyomású mosóberendezéssel vállalja autók, teraszok, téli kertek és utak takarítását. Ezért is meglepő, hogy miért zavar a vállalkozói tevékenysége egy fapados légitársaságot.

A magyar férfi az angliai Staffordshire településen vezeti egyszemélyes vállalkozását, ami egyébként az EasyJetwash nevet viseli. A három éve működő cég neve magáért beszél: magyarra fordítva nagyjából lefedi József cégének fő profilját, azaz a gyors és hatékony takarítási munkák elvégzését.

József és vállalkozásának logója. A magyar férfi a semmiből építette fel a céget, de fél attól, hogy most a névválasztás miatt el is veszítheti / Fotó: YouTube

Éppen ezért nehéz megérteni az easyJet nevű diszkont légitársaság milliárdos alapítójának, Sir Stelios Haji-Ioannounak az álláspontját. A dúsgazdag üzletember ugyanis jogi lépésekkel fenyegeti a magyar családapát, amennyiben nem nevezi át a vállalkozását.

"Károsnak vélik a márkaépítésemet a saját vállalkozásukra – mesélte az angol Mirror című lapnak József. A magyar vállalkozó hozzátette:

 A két cég profilja és mérete teljesen más kategória. Ennek ellenére azt akarják, hogy szedjem le a bizniszemet a Facebookról és a közösségi médiafelületekről. Ha ezt megteszem, akkor tulajdonképpen azzal be is csődöltetem a saját üzletemet, majd a nulláról kellene újrakezdenem.

Ezt persze József több okból sem szeretné meglépni, hiszen így lehúzhatná a WC-n három év munkáját, na meg egy kisebb vagyont is, amit márkaépítésre költött ez idő alatt.

 

Több száz videóm van a YouTube-on, amivel nagyon sok munkám volt és ráadásul az emberek, a potenciális ügyfelek ezeket szeretik is. A közösségi bejegyzések megfogalmazásakor az Easy-t és a Jet-et nagybetűvel írom, ezzel is igyekszem nyilvánvalóvá tenni, hogy semmi köze a cégemnek az easyJethez.

A légitársaság azonban ragaszkodik az "easy" szóhoz. Sőt, a diszkont cég egyenesen azt állítja, hogy József megpróbálja a névhasználattal megtéveszteni az ügyfeleit, akik így azt hihetik, hogy az easyJethez kapcsolódik valamilyen formában a magyar vállalkozó. Hogy miként kapcsolódna bármilyen formában is egy takarítási munkát végző vállalkozás egy fapados légitársasághoz, az rejtély...

Ezzel a névvel van problémája a diszkont légitársaságnak / Fotó: YouTube

Kétségbe vagyok esve. Ki vagyok én egy több milliárd fontos vállalathoz képest? Hogyan küzdhetnék egy ilyen óriáscég ellen a bíróságon?

József egyébként még 2022 áprilisában kérelmezte cége nevének védjegyét, amit az illetékes hatóságok jóvá is hagytak. A 43 éves férfi azonban most mégis aggódik, hogy talán mindent elveszíthet. Éppen ezért létrehozott egy GoFundMe oldalt, ahol anyagi támogatást lehet juttatni hozzá, amiből aztán a jogi számlákat szeretné fedezni. József ugyanis nem tágít és ha kell beleáll Dávid szerepébe Góliát ellen. A magyar családapa hisz abban, hogy amennyiben bíróság elé kerül az ügy, nyerni tud majd.

Ez az egész ügy, úgy ahogy van nemcsak nevetséges, de szívtelen is. Az az üzenete, hogy ha van pénzed, akkor bárkit beperelhetsz

- utalt József az easyJet milliárdos fejesére, aki egyébként korábban azt mondta, hogy József nem más, mint egy olyan márkatolvaj, amilyennel ő még soha nem találkozott.

 

origo.hu

Baj van: több tucat jégkrémet hívnak, súlyos megbetegedést, hányást, hasmenést okozhat

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

metropol.hu

Varga Barnabás kapcsán üzent a stuttgarti klinika

hirtv.hu

Ukrajna kész teljesíteni Magyarország valamennyi követelését + videó

ripost.hu

Aurelio elárulta, mennyit keresett eddig az EB meccsein

vg.hu

Hivatalos: eldőlt Vitézy Dávid sorsa

ripost.hu

Szomorú látvány: Az enyészeté lett Stadler József legendás stadionja - Fotó

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. június 24-30.: Az év egyik legcsodásabb hete ez

ripost.hu

Becsapós helyesírási teszt: te tudod a jó megoldást?

ripost.hu

Zseni vagy? Csak az emberek 1 százaléka képes megoldani ezt a tesztet!

ripost.hu

Csodájára járnak: Különleges képességgel van megáldva a kunmadarasiak csordása

ripost.hu

A házi kedvenceink tudják, mikor halnak meg - szívszorító gesztussal búcsúznak tőlünk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Szerb elnök: 3-4 hónapra lehetünk a világégéstől

KÜLFÖLD

„Áram- vagy vízellátás nélkül maradhatunk” - Háborúra készítik fel a dánokat

KÜLFÖLD

Kiszivárgott részletek: háttéralkuk dönthetik el Európa jövőjét

KÜLFÖLD

Nógrádi György: a katasztrófa szélére sodródott a világ

KÜLFÖLD

„Élek és csak ez számít” - Legyőzte a rákot a kétgyermekes édesanya

KÜLFÖLD

Azt hitte, ő egy viking hercegnő: az orvosok nagyon csúfos hibát vétettek

KÜLFÖLD

„A 3 éves lányomat boszorkánynak nevelem, ez nem csak seprű lovaglásról és hegyes sapkákról szól”

KÜLFÖLD

Egyre több fiatal lány dönt emellett a férfias munka mellett, több tonnás gépeket irányítanak - Galéria