Létrehozva: 2024.06.18.
Módosítva: 2024.06.18.

Tönkre akarja tenni Józsefet a fapados légitársaság; egyetlen bűne, a neve

A 43 éves Spekker József magasnyomású mosóberendezéssel vállalja autók, teraszok, téli kertek és utak takarítását. Ezért is meglepő, hogy miért zavar a vállalkozói tevékenysége egy fapados légitársaságot.

A magyar férfi az angliai Staffordshire településen vezeti egyszemélyes vállalkozását, ami egyébként az EasyJetwash nevet viseli. A három éve működő cég neve magáért beszél: magyarra fordítva nagyjából lefedi József cégének fő profilját, azaz a gyors és hatékony takarítási munkák elvégzését.

József és vállalkozásának logója. A magyar férfi a semmiből építette fel a céget, de fél attól, hogy most a névválasztás miatt el is veszítheti / Fotó: YouTube

Éppen ezért nehéz megérteni az easyJet nevű diszkont légitársaság milliárdos alapítójának, Sir Stelios Haji-Ioannounak az álláspontját. A dúsgazdag üzletember ugyanis jogi lépésekkel fenyegeti a magyar családapát, amennyiben nem nevezi át a vállalkozását.

"Károsnak vélik a márkaépítésemet a saját vállalkozásukra – mesélte az angol Mirror című lapnak József. A magyar vállalkozó hozzátette:

 A két cég profilja és mérete teljesen más kategória. Ennek ellenére azt akarják, hogy szedjem le a bizniszemet a Facebookról és a közösségi médiafelületekről. Ha ezt megteszem, akkor tulajdonképpen azzal be is csődöltetem a saját üzletemet, majd a nulláról kellene újrakezdenem.

Ezt persze József több okból sem szeretné meglépni, hiszen így lehúzhatná a WC-n három év munkáját, na meg egy kisebb vagyont is, amit márkaépítésre költött ez idő alatt.

 

Több száz videóm van a YouTube-on, amivel nagyon sok munkám volt és ráadásul az emberek, a potenciális ügyfelek ezeket szeretik is. A közösségi bejegyzések megfogalmazásakor az Easy-t és a Jet-et nagybetűvel írom, ezzel is igyekszem nyilvánvalóvá tenni, hogy semmi köze a cégemnek az easyJethez.

A légitársaság azonban ragaszkodik az "easy" szóhoz. Sőt, a diszkont cég egyenesen azt állítja, hogy József megpróbálja a névhasználattal megtéveszteni az ügyfeleit, akik így azt hihetik, hogy az easyJethez kapcsolódik valamilyen formában a magyar vállalkozó. Hogy miként kapcsolódna bármilyen formában is egy takarítási munkát végző vállalkozás egy fapados légitársasághoz, az rejtély...

Ezzel a névvel van problémája a diszkont légitársaságnak / Fotó: YouTube

Kétségbe vagyok esve. Ki vagyok én egy több milliárd fontos vállalathoz képest? Hogyan küzdhetnék egy ilyen óriáscég ellen a bíróságon?

József egyébként még 2022 áprilisában kérelmezte cége nevének védjegyét, amit az illetékes hatóságok jóvá is hagytak. A 43 éves férfi azonban most mégis aggódik, hogy talán mindent elveszíthet. Éppen ezért létrehozott egy GoFundMe oldalt, ahol anyagi támogatást lehet juttatni hozzá, amiből aztán a jogi számlákat szeretné fedezni. József ugyanis nem tágít és ha kell beleáll Dávid szerepébe Góliát ellen. A magyar családapa hisz abban, hogy amennyiben bíróság elé kerül az ügy, nyerni tud majd.

Ez az egész ügy, úgy ahogy van nemcsak nevetséges, de szívtelen is. Az az üzenete, hogy ha van pénzed, akkor bárkit beperelhetsz

- utalt József az easyJet milliárdos fejesére, aki egyébként korábban azt mondta, hogy József nem más, mint egy olyan márkatolvaj, amilyennel ő még soha nem találkozott.

 

origo.hu

Így változtak meg a Bűbájos boszorkák egykor szexi színésznői - képek

ripost.hu

Meglepő pletyka! Teljes titokban szakíthatott a magyar sztárpár

vg.hu

Érkeznek a zivatarok - itt fognak lecsapni

ripost.hu

Melyik állatot láttad meg először a képen? Lelked titkait árulja el ez a személyiségteszt

vg.hu

Megölték a katonákat kritizáló nacionalista ukrán képviselőt, Irina Fariont

ripost.hu

Ezért nem találják itthon a kisfiút felrugó karatemestert - Ismerősei tudják, melyik országban lehet

travelo.hu

Tripadvisor: Ezeket az éttermeket kerüld el, ha Törökországban jársz

ripost.hu

Kvíz: ha ebből a 10 régi magyar szóból már 7-et is ismersz, átlagon felüli vagy

ripost.hu

„Imádkozunk, hogy ne legyen több probléma!” - Eszternek 5 óra helyett 27 órán át tart a repülőút Budapestre

ripost.hu

Most jött a hír: iszonyat az autópályán, 11 ember meghalt, zajlik a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Ursula von der Leyen támadta a békemissziót, cserébe a háborúpárti baloldal megszavazta bizottsági elnöknek

KÜLFÖLD

Migrációs statisztika mentette meg Donald Trump életét

KÜLFÖLD

Donald Trump megállíthatatlan: nem tudták sem lejáratni, sem börtönbe zárni, sem lelőni

KÜLFÖLD

Elárasztották a netet a mémek a Donald Trump elleni merénylet után: íme a legjobbak! - galéria

KÜLFÖLD

"Többet kell innia" - influenzának hitték, halálos betegség győzte le a tinit

KÜLFÖLD

"Egy szűz férfiről fantáziálok az ágyban, de évtizedekkel idősebb nálam"

KÜLFÖLD

Az iskolában robbant a kéj: a 47 éves házas tanárnő a diákját csábította el

KÜLFÖLD

Hátborzongató jóslatot tett az élő Nostradamus: kezdhetünk félni