KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.23.

Csavarhúzóval szúrt fejbe több embert egy migráns Párizsban

Az őrjöngő férfi feltehetően kábítószer hatása alatt állt.

Párizs egyik elővárosában a rendőrök lelőttek egy papírok nélküli illegális bevándorlót, aki többeket fejbe és karon szúrt egy csavarhúzóval. Az elefántcsontparti támadó a helyszínen belehalt a sérüléseibe, az áldozatait pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba. A végzetes lövést leadó rendőrt őrizetbe vették, a hatóságok vizsgálják, hogy jogszerűen használta-e a szolgálati fegyverét - írja a Le Parisien napilap online kiadása. 

Csavarhúzóval szúrt fejbe több embert egy migráns Párizsban

A rendőrség Yahya néven azonosította az ámokfutás elkövetőjét, aki hajléktalanként élt a Párizs melletti Aubervilliers városban. A 46 éves elefántcsontparti férfinak se menekültstátusza, sem tartózkodási engedélye nem volt. Az egyelőre nem világos, mikor és hogyan érkezett Franciaországba.

A migráns szerda hajnalban kezdett el őrjöngeni, feltehetően kábítószer hatása alatt. A férfi először egy műszakját megkezdő utcaseprőt szúrt fejbe többször egy rozsdás csavarhozóval, majd elkezdett a járókelőkre vadászni. A hatóságokat szemtanúk riasztották. 

A rendőrség hamar kiérkezett a helyszínre, de a támadót nem sikerült jobb belátásra bírniuk. Az elefántcsontparti férfi odalépett az egyik félrehúzódó szolgálati autóhoz, feltépte az ajtaját, majd a volán mögött ülő rendőrt is többször karon és arcon szúrta. Ekkor egy másik rendőr futott oda, hogy megvédje a kollégáját, de megcsúszott, és a hanyatt esett a járdán. Ezt meglátva a támadó őt is megrohanta, a földön fekvő rendőr azonban egy célzott lövéssel leterítette. 

Az elefántcsontpartit szívtájékon érte a találat, és az elsősegélynyújtás ellenére a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az arcon szúrt rendőrt és utcaseprőt súlyos állapotban szállították kórházba. A legfrissebb sajtóértesülések szerint már mindketten hazamehettek. 

Az ügyben kettő hatósági vizsgálat indult. Az első a halálos lövést leadó rendőr ellen, őt „közfeladatot ellátó személy által elkövetett, halált okozó erőszakkal" vádolják. A második nyomozás az elhunyt migránst érinti, akit „közszolgálati feladattal megbízott személy, és közhatalommal rendelkező személy elleni fegyveres erőszakkal" gyanúsítanak.

„Határozottan elítéljük ezt az elfogadhatatlan erőszakos cselekményt, amely ehhez a drámai támadáshoz vezetett. Elfogadhatatlan minden agresszió azok ellen, akik gondoskodnak városunkról” - fogalmazott az AFP hírügynökségnek Karine Franclet, Aubervilliers polgármestere. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek