Létrehozva: 2024.06.26.

Azt hitte, ő egy viking hercegnő: az orvosok nagyon csúfos hibát vétettek

Miután orvosai lecserélték a 26 éves brit nő gyógyszerét, meglepő dolgok történtek vele.

Minden azzal kezdődött, hogy a 26 éves Jade Rossiter, aki akkoriban babát tervezett, lecserélte az antidepresszáns gyógyszerét. Valószínűleg ez váltotta ki nála azt a súlyos pszichózist, ami miatt egy királyi babával várandós, viking hercegnőnek hitte magát.

A brit nő a gyógyszerei miatt azt hallucinálta, hogy ő egy királyi babával várandós viking hercegnő Fotó: Jelena Kostic / Pexels (illusztráció)

 

Egyszer még azt is képzeltem, hogy megszültem, miközben a kabátomat hittem a kisbabámnak és azt cipeltem magammal mindenhova. Elég ijesztő volt

 – árulta el a Daily Mailnek a Hampshire állambeli Farnboroughból származó Jade, aki akkoriban még nem hitte volna, hogy bármi baja van. Ez volt számára a valóság.

A fiatal brit nő akkoriban a Vikingek című tévésorozatot darálta, így valószínűleg ez is szerepet játszhatott a képzelgéseiben. A családja figyelt fel az egyre szembetűnőbb tünetekre, amelyek odáig fajultak, hogy Jade már sokszor önmagára is veszélyes volt, ezért négy alakalommal is járt a sürgősségin – különböző kisebb-nagyobb balesetek miatt, amik a tévképzeteiből fakadtak.

A fiatal nőt végül a brit Mentális Egészségügyi Törvény értelmében négy hónapra elválasztották a családjától és erre az időre speciális kórházi kezelésre küldték, ahol aztán drasztikusan lefogyott. 

Majdnem meghaltam. Katatóniába és mély depresszióba zuhantam. Nem tudtam mozogni, beszélni vagy enni. Elég traumatikus volt

 – emlékezett vissza arra az időszakra.

Jade 2019-ben jött ki a kórházból, ahol az őt megfigyelő orvosok bipoláris betegséget diagnosztizáltak nála, így a következő három évben egy mentális egészségügyi csapat kezelte. 2021-ben kisfia született, majd 2022-ben az orvosok levették a gyógyszereiről, a pszichózisa pedig visszatért.

Ekkor a nő meg volt győződve arról, hogy az emberek feltörik a telefonját, lehallgatják a hívásait, illetve arról, hogy ő lesz Anglia következő királynője. 2023 márciusában emiatt újabb két hónapra elkülönítették. 

Azóta Jade már jól van és azzal a szándékkal mesélte el a történetét, hogy felhívja a figyelmet a pszichózisra, valamint a bipoláris betegségre.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek