KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.05.08.

„Én szerencsés vagyok, de sokan mások nem” – Egyszerre került életveszélybe az anyuka és újszülöttje

Egy olcsó teszttel ki lehetett volna védeni az édesanya és újszülöttje küzdelmét.

Egy anyuka és gyermeke majdnem belehaltak a szülésbe, annak ellenére, hogy egy egyszerű teszt segítségével megelőzhető lett volna az egész rémálom. 

kórház, beteg
Fotó: Pexels (illusztráció

A 39 éves leicesteri Preya Vaját kórházba szállították, miután a 34. héten elfolyt a magzatvize, és azt mondták neki, hogy megindítják a szülést, ha 24 órán belül nem indul be természetes úton. Preya és kisbabája, Uma majdnem meghaltak a császármetszés során. Mindketten B-csoportú Strep okozta szepszisben szenvedtek. Preya később PTSD-vel és szülés utáni depresszióval küzdött.

„Elég nehéz volt hallani, hogy amit átéltem, az egy egyszerű teszttel megelőzhető. A fizikai és lelki trauma, amin keresztülmentünk, elkerülhető lett volna. Nagyon súlyos volt. Elég traumatikus. Majdnem az én és Uma halálához vezetett. A család velem együtt él együtt ezzel a kollektív traumával. Sokat megtudtam a B-csoportú streptococcusról. Én szerencsés vagyok, de sokan mások nem” – mesélte Preya Vaja. 

Preya, aki férjével, a 40 éves Birjuval és lányaival, a most hároméves Umával és az ötéves Ambával él, most számos jótékonysági szervezetnél kampányol, hogy más szülőket figyelmeztessen a veszélyre. 

A fertőzés minden negyedik nőt érint, és hetente egy újszülöttet öl meg az Egyesült Királyságban.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek