KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.03.13.
Módosítva: 2024.03.13.

„Imákra van szükségünk” – örökre lebénulhat a focisztár súlyos balesete miatt

Minden szülő legrosszabb rémálma elevenedett meg nemrég. Sharelle Mendenhall 15 éves mostohafia, Blake snowboardbalesetet szenvedett. Minderről telefonon értesítették, de hogy milyen súlyosak a sérülései, arról nem tájékoztatták. 

mentőhelikopter
Fotó: Pixabay (Illusztráció)

A mindössze 15 éves futballsztár a barátaival együtt szórakozott a kaliforniai North Lake Tahoeben, amikor olyan erős szél kapta fel, hogy snowboardjával együtt egy fának vágta. Percekkel később Blake-et mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

„Az orvosa, aki 20 éve végez gerincműtéteket, azt mondta, hogy ez a legrosszabb eset, amit valaha látott” – mondta a sportoló mostohaanyja, Sharelle, a korábbi Miss Kalifornia a Peoplenek. A második telefonhívás egyenesen sokkoló volt, akkor tudták meg, hogy Blakenek többszörös gerinctörése van. 

Akkor arról is tájékoztatták, hogy nagyon súlyos a helyzet és azonnal műteni kell. A T4-es gerinccsigolyájától lefelé voltak törések. A gerincvelője a T7 és a T8 között teljesen elszakadt, ami miatt a teljes gerince elmozdult.

„Most imákra van szükségünk. Ő a legszorgalmasabb ember, akit ismerek. Ez a srác reggel 5-kor kel, és biciklivel megy az edzőterembe, hogy eddzen, mielőtt iskolába megy. Elsősként bekerült a focicsapatba. Ő volt a rúgó, egyetlen mezőnygólt sem hibázott el. A focicsapatban is benne volt. Nemrég tudta meg, hogy bekerült a középiskolai golfcsapatba” – tette hozzá Sharelle.

Több órás műtét után Blake családjával körülvéve ébredt fel. Nem sérült az agya és mozgékonyak maradtak a karjai, ami jó jel. Ennek ellenére a felépüléséhez vezető út hosszú lesz. Még mindig csövek vannak benne, mert kilyukadt a tüdeje. Többszörös bordatörése van, rengeteg vért veszített. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek