KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.02.04.

Jövőre megrendezhetik az első "olimpiát", ahol legális lesz a doppingolás

Az őrült sportrendezvényt több amerikai milliárdos is támogatja.

Jövőre, azaz 2025-ben megrendezhetik az első "Enhanced Games" nevű alternatív olimpiát, ami megszólalásig hasonlítana a klasszikus olimpiához, azzal a különbséggel, hogy a versenyzőket itt nem vetnék alá doppingellenőrzésnek. Mindez azt jelenti, hogy a tervezett sporteseményen nem lesznek tiltott szerek, így bárki bármivel felpumpálhatja, szétdoppingolhatja magát a jobb teljesítmény érdekében - írja a New York Post amerikai napilap online kiadása. 

Jövőre megrendezhetik az első "olimpiát", ahol legális a doppingolás

Az "Enhanced Games" (magyarul: Továbbfejlesztett Játékok) ötlete Aron D'Souza ausztrál üzletember agyából pattant ki évekkel ezelőtt. A milliárdos vállalkozó szerint azért lenne szükség egy ilyen sporteseményre, hogy feltárják az emberi teljesítmény korlátozások nélküli határait.

Mivel a játékokat teljesen magánfinanszírozásból rendezné meg, Aron D'Souza az elmúlt időszakban tehetős befektetőket keresett az ötlete megvalósításához. A New York Post beszámolója szerint "dopping-olimpiát" eddig számos szilícium-völgyi tech-milliárdos, köztük Peter Thiel, a PayPal társalapítója, Christian Angermayer kockázatitőke-befektető és Balaji Srinivasan, a Coinbase korábbi technológiai igazgatója is dollármilliókkal támogatta.

"Az olimpikonok 44 százaléka ismeri el, hogy tiltott szereket használ, de csak 1 százalékukat kapják el az ellenőrzések során. Ez álszentség. Az Enhanced Games nyitott és őszinte. A sportolóknak képesnek kell lenniük arra, hogy döntsenek a testükről, és senki nem mondhatja meg nekik, mit tegyenek ezzel kapcsolatban"

- mondta a Postnak adott interjújában D'Souza, aki leszögezte, hogy az alternatív olimpia nem szeretné propagálni a doppinghasználatot, viszont a leghatározottabban elítélik teljesítményfokozó  szereket használó sportolók démonilázálását. "Az én testem, az én választásom, a te tested, a te választásod. Ez a mi mottónk" - tette hozzá.

Hivatalos honlapja szerint az "Enhanced Games" keretein belül öt sportágban – úszás, torna, súlyemelés, atlétika és küzdősport – rendeznének versenyeket, az esemény pedig évente kerülne megrendezésre. D'Souza elmondása szerint jelenleg több nagyvárossal tárgyal a játékok rendezéséről, amire valamikor jövő év közepén kerülhet sor. Az ausztrál vállalkozó külön kiemelte ,hogy a versenyszámokat már meglévő sportlétesítményekben bonyolítanák le, hogy elkerüljék a fölösleges építkezéseket.

D'Souza szerint eddig 900 sportoló jelezte neki, hogy részt venne a jövőre esedékes "Enhanced Game" olimpián. Az ausztrál vállalkozó azt ígérte, hogy a játékokon indulók a történelem legjobban ellenőrzött sportolói lesznek, a versenyek előtt teljes klinikai szűrésre küldik őket, EKG-n és vérvizsgálaton is részt vesznek.

Ahogy arra számítani lehetett, a nagy sportszervezetek kivétel nélkül elítélték a "Enhanced Games" tervét. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábban azt mondta, hogy a legális doppingolás "ötlete nem érdemel kommentárt".

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Luxustelefon érkezik a Volvo háza tájáról

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

magyarnemzet.hu

Gázolt a metró Budapesten, de most már lehet normálisan közlekedni

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Egy korty kávét ivott a nő a reptéren, pillanatokkal később haldoklott

KÜLFÖLD

„Megígérte, hogy visszajön”- Asztmarohamot kapott a trambulinon egy kisfiú, nem tudták megmenteni

KÜLFÖLD

„Szerencséje, hogy életben van” – Iskolaigazgatójára támadt egy kilencedikes diáklány

KÜLFÖLD

„Életem legjobb formájában voltam” – Ez jelezte, hogy rákos lett a fitt édesanya