Létrehozva: 2024.01.18.

75 éves hegymászó zuhant a halálba a népszerű túrahelyen

Az idős férfi rajongott a hegyek iránt. A mentőcsapat holtan talált rá.

Hátborzongató baleset történt az Egyesült Államokban: egy 75 éves férfi a kaliforniai Mount Baldy hegyen túrázott, amikor lezuhant egy szikláról a veszélyes csúcson. Az életét már nem tudták megmenteni.

hegy, havas, kirándulás, eltűnés
Raymond Kopecky a hegyekben vesztette életét Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

A végzetes baleset még vasárnap történt. Raymond Kopecky holttestét a mentőcsapatok a Sugarloaf Peak alatti kanyonban találták meg. Az idős férfi a saját weboldalán dokumentálta a hegyek iránti szeretetét, évekkel ezelőtt a Sugarloaf Peak csúcsán állt, és a sziklamászástól sem riadt vissza.

A környéken dolgozó kutató- és mentőcsapatok közlése szerint a terület még a legtapasztaltabb túrázók számára is nagyon veszélyes.

Ez nem egy átlagos terület. Olyan extra készségeket és szakértelmet igényel, amellyel sokan nem rendelkeznek, amikor feljönnek ide

- hangsúlyozta Eric Vetere, a kutató- és mentőcsapat parancsnoka.

Verete és csapata találta meg Kopecky holttestét, de éjszakára tábort kellett verniük, mert a meredek terep túl veszélyes lett volna a sötétben. Nem ez volt az első tragédia ezen a helyen, legutóbb 2022-ben Julian Sands színész és hegymászó, valamint több más személy is meghalt itt túrázás közben - emlékeztet cikkében a CBS News.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek