KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.29.
Módosítva: 2023.11.29.

Németországnak ki kell törni a migráció csapdájából

A kultúrák harca már elkezdődött, Európa vesztésre áll.

Jens Spahn, a CDU alelnöke, korábbi egészségügyi miniszter adott interjút korábban a német Bildnek, amelyben a Scholz-kormányt érintő kritika mellett többek között arról is beszélt, hogy Németországnak ki kell törnie a kontrolláltalan migráció szorításából. Spahn szerint a munkaerőpiac igényeihez igazodó, célzott bevándorlásra van szükségük, valamint az EU határainak védelmére. Ugyanakkor a német politikus szerint még ebben az esetben is éves szinten 300–500 ezer migránst kellene befogadni az EU-ba, akiket aztán a kvótarendszeren keresztül osztanának szét a tagállamok között. A politikus emellett a radikális jobboldali, euroszkeptikus és migrációellenes AfD-t is kritizálta, akiket Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségeseiként állított be.

„A német és a francia kormánynak a bürokrácia befagyasztását kellene érvényre juttatnia az EU-ban”, és egyetlen újabb szabályt sem lenne szabad elfogadni Brüsszelből a következő három évben – többek között erről beszélt Jens Spahn, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) alelnöke a Bildnek vasárnap.

Gazdasági visszaesés

A német kormány működéséről szólva Spahn úgy fogalmazott, hogy az káoszba süllyed.

 

„Mindenki egymással harcol, a kancellár pedig csak nézi. Legalizálják a füvet, de közben leállítják a gazdaságot és a munkahelyeket. Ez a kombináció maga a társadalmi méreg” – fogalmazott a politikus a német kormány válságkezelésére utalva.

Felmerült az interjúban, hogy a CDU-nak tizenhat éve volt irányítani Németországot, miközben a Scholz-kabinet még csak 2021 óta kormányoz. Jens Spahn kijelentette: nap mint nap születnek politikai döntések Németország ellen (utalva ezzel a munkavállalókat sújtó magas adókra és a befektetések visszaesésére – a szerk.).

A politikus rámutatott, hogy ma egy német átlagkeresőnek nettó 400–500 euróval kevesebb jut havonta a rekordinfláció miatt. Mint mondta, a jólét ilyen mértékű visszaesését még sosem tapasztalták a szövetségi állam történetében. Ezzel kapcsolatban a Scholz-kabinet teljes kudarcáról beszélt.

Illegális migráció

„Németországnak ki kell szakadnia ebből a teljesen ellenőrizetlen menekültvándorlásból” – értékelte az illegális migráció hatásait Spahn. A kereszténydemokrata politikus úgy látja, hogy ennek egyetlen módja, ha az Európai Unió határain feltartóztatják az illegális migránsokat. Noha a Bild kérdésére válaszolva elismerte, hogy Németországnak szüksége van a munkaerő pótlására, azonban azt is hangsúlyozta, hogy a migránsok integrálása komoly erőforrásokat igényel, így csak akkor lehet sikeres, ha csökken a további érkezők és menedékkérők száma.

A politikus kifejtette, hogy Németországnak szakképzett munkaerőre van szüksége, amit a célzott bevándorlásban lát megoldhatónak. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy működő EU-s határvédelem mellett is évente 300–500 ezer menekült érkezésére számítanának, amit a kvótarendszeren keresztül osztanának el a tagállamok között.

Félelem az AfD-től

A tömeges migráció kérdéséhez kapcsolódóan a Bild megkérdezte a politikust, hogy szerinte mi állíthatná meg az Alternatíva Németországért (AfD) radikális jobboldali párt erősödését. Jens Spahn szerint elsősorban az lassíthatná a radikális jobboldal erősödését, ha a német kormány megoldaná a fennálló problémákat.

Ahogyan az az interjú további részéből kiderült, a CDU számára hangsúlyozottan fontos, hogy szavazókat szerezzen az AfD-től.

Hans-Georg Maaßen, a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) volt főnöke kételkedik abban, hogy a nyugat-európai politikusok komoly lépéseket tennének az illegális migráció ellen

Emergency situation in Italy's Lampedusa
Csak látszatintézkedések történnek az illegális migráció megállítására Fotó: Anadolu via AFP

A legutóbbi németországi migrációs csúcson hozott intézkedéseket „kirakatpolitikának” tartja, és úgy véli: senki sem teszi fel a döntő kérdést: 

"Miért engedjük be egyáltalán ezeket az embereket Németországba és Európába?"

Angela Merkel kancellársága idején Maaßen 2012 és 2018 között volt a BfV főnöke, de lemondatták a radikális baloldalt bíráló nézetei miatt  Fotó: AFP

Maaßen 2012 és 2018 között volt a BfV főnöke, és azért menesztették 2018 szeptemberében az alkotmányvédelmi hivatal éléről, mert ki merte mondani, hogy nem zajlott neonáci hajtóvadászat bevándorlók ellen Chnemnitzben  egy migránsok által elkövetett brutális gyilkosság után. Ki akarták léptetni a CDU-ból is, de ezt még nem sikerült ellenfeleinek elérnie.  Úgy véli, hogy Angela Merkel történelmi hibát követett el, amikor 2015-ben ellenőrizetlen körülmények között engedett be 1,2 millió illegális bevándorlót Németországba. Most az FPÖ TV-nek adott interjúban azt kérdezi a politikusoktól: „Miért nem fordítják vissza a migránsokat a határokon? Miért nem kényszerítjük az olyan államokat, mint Olaszország és Görögország, hogy végre megtegyék azt, amit az európai szerződések szerint meg kell tenniük, nevezetesen az ésszerű határvédelmet? 

Miért engedjük be ezeket az embereket hozzánk, költünk milliárdokat rájuk, miközben sok szegény nyugdíjasnak egy teljes munkával töltött élet után palackokat kell gyűjtenie a megélhetésért

.”

 

A politikai baloldal népességcserét akar

 

Ha megvolna a politikai akarat, azonnal meg lehetne tenni a migrációt visszaszorító intézkedéseket, kitoloncolni, távozásra rászorítani a beilleszkedni nem akaró, szociális segélyekből élő, bűncselekményeket elkövető külföldieket - mondja Maaßen.

De ez nem történik meg. „Véleményem szerint azért, mert a politikusaink más népességet akarnak. 

A politikai baloldal németellenes irányvonalat követ, ugyanis minél kevertebb egy népesség, az emberek annál kevésbé képesek beleszólalni az ország irányításába.”

 

A kultúrák összecsapása már elkezdődött

 

Európa iszlamizációjával kapcsolatban Maaßen megjegyzi. „A szekuláris Európában a vallás és a család – ha még egyáltalán fontos – az egyén dolga, de az iszlám kultúrákban ez fontos kérdés a klánok, a nagycsaládok számára.  Már nem vagyunk abban a helyzetben, hogy a konfliktusokat erőszakkal oldjuk meg, ahogyan az arab államokból származó családi klánok ezt meg tudják tenni. 

Ezek az emberek erőszakot alkalmaznak a konfliktusok megoldására, míg a közép-európaiak azt gondolják: ez csak bíróságokon keresztül történhet meg

.”

Az eredmény: „Európai kultúráink fokozatosan tönkremennek. Ennek vagyunk tanúi a nagyvárosainkban.”

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy versenyző meghalt a világ legnagyobb pontyfogó versenyén a Balatonnál

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

magyarnemzet.hu

Oroszország egy jóval nagyobb háborúra készül + videó

origo.hu

Katasztrófával fenyegeti a NATO-t Oroszország

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Elragadta három gyerekétől a tüdőgyulladás az influenszert

KÜLFÖLD

Tragédia az autópályán: 6 éves kisfiú vesztette életét anyukája mögött ülve

KÜLFÖLD

Három napon át keresték: holtan került elő a 15 éves Jázmin

KÜLFÖLD

Elesett az edzőteremben a kétgyermekes apuka, örökre lebénulhatott