Létrehozva: 2023.09.30.

Mellbevágó: kiskutyája miatt jött rá egy 12 éves lány, hogy rákos

A kiskutya az ölébe mászott, ekkor pedig valami szokatlant vett észre magán a kislány.

Szerző P. E.

Egy anya leborotválta az összes haját, kifejezve ezzel a szolidaritást a lányával, akinél rákot diagnosztizáltak – miután a kiskutya az ölébe ugrott.

Fotó: Pixabay

Evelyn Thomsen észrevette, hogy a lábának egy része megdagadt, miután kedvence, Hazel az ölébe mászott. Amikor nem akart múlni a duzzanat, az anyja, Lisa Reimer elvitte az orvoshoz, és végül egy sor vizsgálat kimutatta, hogy a kislány rákos. Azonnal elkezdte a kemoterápiás kezelést, hogy csökkentsék a jobb lábában lévő 10 centis daganatot. A kezelés miatt azonban kihullott az összes haja. Végül megműtötték, ám nem tudták eltávolítani a daganatot, így amputálni kellett a kislány lábát. 

A Ewing-szarkómával folytatott harc 10 hónapig tartott, és úgy tűnik, Evelyn most rákmentes. Ezek a hónapok azonban érzelmileg és fizikailag is megerőltetőek voltak Evelynnek és az egész családjának. 

A 45 éves Lisa a The Mirror-nak a gyermekkori rák elleni küzdelem hónapja alkalmából a következőket mondta: "Úgy gondolom, nagyon jól viselte, hogy minden nap kapott egy kezelést, de sosem gondolt bele, hogy másnap ugyanezen újra keresztül kell mennie. A pillanatban maradt, és azzal foglalkozott, ami közvetlenül előtte állt, miközben mi, a szülei a jövőre gondoltunk és igyekeztünk felkészülni a legrosszabb forgatókönyvre. Evelyn viszont egyszerre csak egy lépésre koncentrált, de ennek minden bizonnyal óriási hatása volt, és továbbra is kifejti a hatását. Fizikailag másképp néz ki, tolószékben van, kihullott a haja, és mindenki őt figyeli. Nagyon elszigeteltnek érezte magát."

Azért, hogy segítsen lányának megbirkózni ezzel, Lisa leborotválta a haját. Evelyn megkérte, segítsen neki pénzt gyűjteni a rákos betegek javára, az édesanya pedig boldogan mondott erre igent.

Evelyn lassan újjáépíti életét a betegsége után, amely 2021 áprilisában zsibbadással és bizsergéssel kezdődött a lába alján. Néhány hónappal később Evelyn akkori kiskutyája az ölébe ugrott, amitől Evelyn vádlija nagyon megdagadt. Furcsállották, hiszen nem sérült meg, ezért felkeresték a helyi háziorvost, aki azt tanácsolta, hogy Evelyn menjen a sürgősségire a kórházba. Míg a röntgen nem mutatott ki semmi különöset, Evelynt ultrahangra küldték, amely feltárta a lábában a 10 cm-es daganatot.

A kemoterápia, a sugárterápia és a daganat eltávolítására irányuló műtét ellenére a lánynak amputációra volt szüksége. A most 12 éves Evelyn a Mirrornak nyilatkozva a következőket mondta: "Aggódtam akkor, mert nem tudtam, hogy eltávolítják-e a daganatot, vagy amputálnak. Eltávolították a daganatot, de néhány héttel később felhívtak és azt mondták, nem sikerült teljesen a műtét. Ez azt jelentette, hogy vissza kellett mennem egy amputációra, és ekkor nagyon dühös voltam, mert gyógyultam, és készen álltam arra, hogy továbbmenjek az életemben."

A kezelés alatt kiderült, hogy a kislánynak a tüdejében is van rák, ezért azt sugárterápiának vetették alá. Jelenleg tünetmentes, ám az édesanya elmondta, rettegnek attól, hogy bármikor visszatérhet a rák. Evelyn viszont pozitívan tekint a jövőre, és nem engedi, hogy bármi is elrontsa a kedvét.

 

 

origo.hu

Megvan a veszprémi kézibotrány első áldozata

origo.hu

A világháborúról beszélt Putyin

borsonline.hu

Ezt látnod kell: A Házasság első látásra Encije vadiúj külsőt villantott – fotó

mandiner.hu

Megállapodások születtek Kínával – hamarosan bejelentéseket tesz Orbán Viktor és Hszi Csin-ping

ripost.hu

"Pusztító magyarok" - Szoboszlaitól és a magyar válogatottól meglepetést várnak az Eb-n

hirtv.hu

Nógrádi György is úgy látja, hogy egy világháború küszöbén állunk

origo.hu

Katonák ezrei és tankok százai lepték el Moszkvát

travelo.hu

Végzetes tragédiába torkollott a német fiatal spanyolországi nyaralása az első napon

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

ripost.hu

A Házasság első látásra szereplője hű társra lelt

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.feol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Macron fenyegető mondataira kemény választ adott Putyin

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

"Csak üzenni akartam neked baba" - Szívszorító utolsó üzenetet hagyott hátra szerelmének egy megölt férfi

KÜLFÖLD

Szívszorító: zokognak a szülők, kisfiuk a világ egyik legritkább betegségében szenved

KÜLFÖLD

Pánik a villamoson: kést rántott egy férfi az utasok között

KÜLFÖLD

Sikoltozva kért segítséget 5 hónapos babájához az anya, már nem tudtak rajta segíteni