Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.09.12.

Fejlövéssel, a nyílt utcán végezte ki áldozatát egy migráns Hamburg belvárosában

A hidegvérű gyilkosság egész Németországot megrázta.

Szerző Gaál József

Hétfő reggel feladta magát a rendőrségen az a mindösszesen 20 éves tunéziai migráns, aki múlt héten fejbe lőtt egy férfit Hamburg belvárosában - írja a Bild német napilap online kiadása. A portál beszámolója szerint az észak-afrikai elkövető illegálisan tartózkodott Németországban, sőt, a bíróság nemrég elrendelte a kitoloncolását is, a végzést azonban nem hajtották végre a hatóságok egy nevetséges indokra hivatkozva.

Fahdel B. fejlövéssel végzett áldozatával  Hamburg belvárosában

A Fahdel B. néven azonosított gyilkos egy kábítószer-ügylet miatt keveredett szóváltásba a későbbi áldozatával. Meg nem erősített hírek szerint a 26 éves férfi korábban "hitelre" vásárolt drogot áldozatától, amit nem tudott visszafizetni, ezért az tunéziai úgy döntött, golyót repít a fejébe a nyílt utcán, Hamburg Dulsberg nevű kerületében.

A maffiaszerű leszámolás után Fahdel B. biciklivel menekült el a helyszínről. Az áldozathoz a környéken lakók riasztották a mentősöket, akik hiába érkeztek ki rekordsebességgel, már a csak a halál tényét tudták megállapítani.

A feltételezett elkövető hamar a rendőrség látókörébe került, és már a gyilkosság napján elfogatóparancsot adtak ki ellene. A lakását átkutatták, de se őt, sem pedig a gyilkos fegyvert nem találták meg ott. Ezt követően hajtóvadászat indult a tunéziai ellen, melybe az alkotmányvédelmi hivatal ügynökei is bekapcsolódtak. Mindezek ellenére végül nem a hatóság emberi fogták el a szökésben lévő migránst, aki majdnem egy hétig tartó bujkálás után hétfőn besétált egy hamburgi rendőrségre feladni magát. 

A hidegvérű gyilkosság egész Németországot megrázta, és parázs politikai vitákat szított. Kiderült ugyanis, hogy a tunéziai bevándorlónak csak 2023. január 25-ig volt "megtűrt" tartózkodási engedélye, és azóta egy bíróság a  kitoloncolását is elrendelte. A végzést viszont azért nem hajtották végre a belügyi szervek, mert a férfinek nem volt érvényes tunéziai útlevele.

Ami viszont ennél is hátborzongatóbb, hogy Fahdel B. kiskorúnak vallotta magát, amikor 2022. februárjában menekültként regisztrálták a hatóságok, ezért mostanáig egy állami középiskolába járhatott.

Dennis Thering, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) parlamenti frakcióvezetője elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és a bevándorlókra vonatkozó tartózkodási szabályok szigorítását követelte. 

„Hogyan jelentkezhetett be, és hogyan járhatott iskolába valaki, akinek már régen lejárt a tartózkodási engedélye? A hatóságok ismét nem kommunikáltak megfelelően egymással? Miért nem deportálták a férfit?"

- fogalmazott a jobboldali politikus, aki nevetséges nevezte, hogy egy potenciális gyilkos kitoloncolását csak azért nem hajtották végre, mert nem volt érvényes úti okmánya a származási országából.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek