Létrehozva: 2023.08.24.

Közpénzből járnak "melegszaunába" a migránsok Németországban

A hivatalos indoklás szerint erre az integráció miatt van szükség.

A német állami Számvevőszék korrupciós vizsgálatot indított a szászországi szociális minisztérium ellen, miután egy könyvvizsgálói jelentésből kiderült, hogy a tárca átláthatatlan körülmények között osztogatott állami támogatásokat a menedékkérőknek - írja a Bild német napilap online kiadása. A portál beszámolója szerint a kétes kifizetések közül a legfurcsább, hogy a minisztérium ingyenes belépést biztosított a homoszexuális migránsok számára az úgynevezett "melegszaunákba", amit az integráció elősegítésével indokoltak.

Közpénzből járnak "melegszaunába" a migránsok Németországban

A folyamatban lévő vizsgálat középpontjában Köpping Petra szocialista (SPD) miniszter áll, aki a vád szerint olyan civil szervezeteknek fizette ki a migránsok integrációjára szánt pénzeket, melyeknek az ég világon semmi köze az integrációhoz. Ezzel kapcsolatban a Számvevőszék úgy fogalmazott: "a támogatások tartalmilag és szakmailag is teljesen ellenőrizetlenül folytak".

A kedvezményezett civil szervezetek közül a legnagyobb a drezdai Pride-felvonulást szervező "CSD Dresden" volt , amely 2016 és 2020 között összesen több mint 678 ezer eurót kapott integráció címszó alatt a minisztériumtól. 

A Számvevőszék jelentése szerint a "CSD Dresden" - az adófizetők pénzéből - létrehozott egy úgynevezett "menekültkártyát", amit kifejezetten homoszexuális migránsoknak szántak, és ami felső határ nélküli ingyenes belépést biztosított meleg bulikba és "melegszaunákba" a kártyatulajdonosoknak.

A sajtóban megjelent hírek szerint "menekültkártyát" elsősorban homoszexuális afgán és szír migránsok kaptak, akik több százezer euró közpénzt tapsoltak el "melegszaunákban". A Számvevőszék szerint az ilyen közösségi terekbe történő ingyenes belépés integrációs hatása "erősen kétséges".

Kevésbé izgalmas, de egyáltalán nem elhanyagolható része a hatósági vizsgálatnak, hogy a szocialista Köpping Petra hivatala csak és kizárólag olyan szervezeteknek és egyesületeknek küldött támogatásokat integráció címszó alatt, melyeket a tárcavezető rokonai és barátai irányítanak. Ennek kapcsán állítólag már a szászországi ügyészség is nyomozást folytat bűncselekmény gyanújával.

A Szászországban ellenzékben lévő Német Szabaddemokrata Párt (FDP) és az Alternatíva Németországért (AfD) vezetői egybehangzóan példátlan korrupciós botrányról beszéltek a Számvevőszék jelentése kapcsán, és lemondásra szólították fel a baloldali szociális minisztert.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek