KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

„Köszönöm, hogy van még egy napom” – tizedszerre lett rákos a kétgyermekes anya

Nem képes feladni a küzdelmet halálos betegségével az asszony. Családjából merít erőt, hogy minden egyes alkalommal felülkerekedjen és tovább élhessen.

Szerző Ripost

Elképzelhetetlen, hogy valaki annyi szenvedésen menjen keresztül, mint a 62 éves Heather Devlin, és mégis megmaradjon az életkedve. A 62 éves kétgyermekes édesanyát az elmúlt harminc évben kilenc különböző típusú rákkal diagnosztizálták, de most tizedszer is megtámadta a halálos betegség.

Fotó: Twitter

Annak ellenére, hogy mind a kilenc rákos megbetegedést túlélte, Devlin asszonyt ezúttal gyógyíthatatlannak diagnosztizálták. Az anyuka mivel többször volt rákos, folyamatosan tanulmányozta a betegségét és egészségére is odafigyelt. Amikor észrevette, hogy a fehérjeszintjei szokatlanok, orvoshoz fordult.

„Amikor leukémiát diagnosztizáltak nálam, épp akkor váltam el, volt egy három és egy hétéves gyermekem, és ők adtak erőt ahhoz, hogy folytassam” – kezdte Devlin asszony, majd így folytatta: „Nem tudom, mennyi időm van még hátra, de remélem, hogy elég ahhoz, hogy még 10 évet kibírjak. Felébredek és arra gondolok: »Köszönöm, hogy van még egy napom«. Nem számít, hogy esik az eső vagy problémák vannak, csak azt érzem, hálásnak kell lennem, hogy van életem, és most már minden nap ezt teszem. Pozitívan kell gondolkodni, meg fogok küzdeni ezzel a rákkal, és nem fog legyőzni”.

A rákkal folytatott folyamatos küzdelme és a sugárkezelések legyengítették az immunrendszerét és sebezhetővé vált a fertőzésekkel szemben. Idén már kétszer került kórházba tüdőgyulladással. Az utóbbinál olyan rosszul volt, hogy az ápolók azt hitték, nem fogja túlélni. Akkor is rácáfolt minden esélyére és ezúttal is így tett - tudta meg a Mirror. 

Ugyanis bár a rákja gyógyíthatatlan, Devlin asszonynak az utóbbi időben javult az állapota. Idén még a családjával is sikerült elutaznia nyaralni, és a haja is visszanőtt. Azonban még mindig háromhavonta jár kezelésekre, hogy az orvosok figyelemmel kísérhessék az egészségi állapotát, és ha a rák visszatérne, újra kezdhessék a kezelést.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!