KÜLFÖLD

Szerző Ripost

11 hónapja

Kiderült, hová lett a munkácsi turulszobor

Megbízható forrásból származó információkkal frissítjük a hírt, hogy ledöntötték a munkácsi vár bástyájáról a turulszobrot - megszólalt Pákh Imre is, aki finanszírozta a szoborállítást.

Mint azt a Ripost megtudta, többszörösen is törvénytelen volt Munkács város intéző bizottságának döntése, ami alapján váratlan gyorsasággal ledöntötték a Munkács várában álló turulszobrot. Először is, nem személyesen vettek részt az ülésen, ahogy előírásszerű lett volna, hanem videókonferenciát tartottak. A 33 intézőbizottsági tag közül húszan kapcsolódtak be, egyetlen magyar tagot sem hívtak meg a konferenciára. És ha ez nem lenne elég, a virtuális ülésnek előzetesen egyetlen napirendje volt: az ukrán nemzeti címer felállítása. Ehhez képest a videókonferencia végeztével hirtelen lett egy második napirendi pont is: a turulszobor ledöntése. Még aznap le is döntötték a csaknem egytonnás szobrot, a jogorvoslatnak semmi esélyt nem adva.

Itt még büszkén ált helyén a turulszobor. Fotó: Facebook

Először olyan hírek jelentek meg a szoborgyalázásról, hogy a turulmadár a várárokban hever, szétfűrészelve. Nos, a történtek pontos leírása: a 850 kilós bronzszobrot lefűrészelték a talapzatáról, a bástya kövezetére hullott, ahol darabjaira esve hevert jó ideig. Akik látták ott, azt mondják, nem végzetesen sérült meg, még helyre lehetne állítani, renoválható. 

A szobordöntés idejére légiriadót rendeltek el és kijárási tilalmat. Utána a vár bejáratához őröket állítottak. Többen drónfelvételt is akartak készíteni a porba hullt bronzszoborról, de a hadiállapot miatt tilos drónokat reptetni. Információink szerint a turul több napig a földön hevert, utána a munkácsi vár egyik termébe szállították.

Baloga munkácsi polgármester, ennek a gyalázatos akciónak a kitervelője egyébként egy erősen magyarellenes cikket is megjelentetett a napokban a helyi sajtóban. Viktor Baloga, a jelenlegi polgármester apja, korábbi polgármester szerint a turulszobor a magyar nagyhatalmi álmok, Kárptalja visszaszerzésének volt a szimbóluma. 

A magyarok feldughatják maguknak egy helyre a tiltakozásaikat

- üzente. A mai magyar vezetőket Horthy Miklóshoz és korához hasonlította, aki szerinte Hitler csatlósaként kaparintotta meg Kárpátalját.

Pákh Imre magyar-amerikai üzletember, aki 2008-ban a turulszobor visszaállítását  a munkácsi vár bástyájára finanszírozta anyagilag, lapunknak úgy nyilatkozott:

Ami most történt, az nem más, mint kulturális fajirtás. Először Munkácsi Mihály szobrát távolították el a város főteréről, majd a magyarokról elnevezett utcatáblákat, s helyettük olyan ukrán nevek jelentek meg, akik életükben be nem tették a lábukat Munkácsra. Én Munkács városának ajándékoztam a turulszobrot, de ha egy ajándékkal méltatlanul bánnak, az legjobb tudomásom szerint visszakövetelhető. Megteszem a szükséges jogi lépéseket.

Pákh Imre szerint ennél is fontosabb lenne, hogy kitiltsák Magyarország területéről mindazokat, akik ezt a gyalázatos magyarellenes döntést aláírták. Az igazán fájó lenne számukra. Ahogy lapunknak mondta: a lista már a kezében van.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezek a román turisták egy életre megtanulták, hogy a medve nem játék

origo.hu

Ezt tervezi most az életével az RTL Klub alkoholista, gyerekverő színésze

metropol.hu

Özönlenek a gratulációk: Curtis és Judit megmutatta a kicsit

origo.hu

Embertelen borzalmakat kellett átélnie Jeff Bezos házvezetőnőjének

mindmegette.hu

Év végéig befagyasztja árait az egyik legnagyobb hipermarketlánc

origo.hu

Családtámogatás az árakon és a munkatársakon keresztül (x)

she.life.hu

Nem várt problémákat okozhat a stressz(x)

life.hu

Tisztább, egészségesebb víz minden nap - Így válassz otthonra vízszűrőt (x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Drámai bejelentés: A svéd kormány beveti a hadsereget a bandaháborúk letörésére

KÜLFÖLD

Berlin hatéveseket oktat az utcai prostitúcióra

KÜLFÖLD

Ursula von der Leyen minden botrányt megúszik:

KÜLFÖLD

Besokallt Ausztria: a többség már elutasítja a migrációt

KÜLFÖLD

Meggyilkoltak egy 3 éves kisfiút, megrázó részletek

KÜLFÖLD

Újabb brüsszeli korrupció? Fia üzlete mellett lobbizott egy baloldali EP-képviselő

KÜLFÖLD

Meghalt egy nő, a rendőrök elfogták a késsel hadonászó férfit

KÜLFÖLD

Hűtlenségen kapta férjét egy nő: elképesztő, milyen ultimátumot adott