KÜLFÖLD

Szerző Gaál József

2 hónapja

Szoknyás férfiak szolgálják ki az utasokat egy brit légitársaságnál

Energiaválság ide, gazdasági recesszió oda, a British Virgin Atlantic légitársaságnál még mindig az LMBTQ-jogegyenlőség jelenti a legnagyobb kihívást.

Szerző Gaál József

Eltörölte a nemi hovatartozáshoz kötött egyenruhákra vonatkozó szabályait a British Virgin Atlantic brit légitársaság. Az szerdán bejelentett módosítás azt jelenti, hogy a vállalat női alkalmazottai akár zakót és nyakkendőt, a férfiak pedig szoknyát és magassarkút is viselhetnek, ha abban érzik jól magukat - írja Washinton Post online kiadása. 

Tűzpiros szoknyát és magassarkút viselő "férfi" légiutaskísérő (Virgin Atlantic)

A Richard Branson brit milliárdos tulajdonában lévő légitársaság sajtóközleménye szerint a személyzet ezentúl szabadon választhat bármilyen, a vállalat által jóváhagyott egyenruhát, "nemtől, nemi identitástól vagy nemi kifejezésmódtól függetlenül".

A Virgin Atlanticnál hiszünk abban, hogy mindenkinek megvan a helye a világban, függetlenül attól, hogy kicsoda. Ezért olyan fontos, hogy lehetővé tegyük munkatársaink számára, hogy felvállalják egyéniségüket, és a munkahelyükön is valódi önmagukat adják

- fogalmazott Juha Jarvinen, a légitársaság kereskedelmi igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy a döntéssel egy "befogadó" és "sokszínű" munkakörnyezetet hoztak létre. 

 

Az egyenruhára vonatkozó szabálymódosítás mellett a Virgin Atlantic frissítette a "transz befogadási irányelveit" is, lehetővé téve ezzel a munkavállalóik számára, hogy fizetett szabadságra menjenek, ha nemváltó műtéten esnek át. 

Megváltoztatták továbbá az online jegyvásárlás rendszerét is, ahol a transznemű utasoknak ezentúl lehetősége lesz nemileg semleges, "U" vagy "X" nemi kódokat megadniuk, valamint beállíthatják a maguknak "Mx" megszólítást is a klasszikus "Mr" és "Mrs" helyett. 

Fontos megjegyezni, hogy sok légitársasághoz hasonlóan, a Virgin Atlantic járatain is eltörölték már évekkel ezelőtt a "hölgyeim és uraim" megszólítással kezdődő üdvözlő köszönést az esélyegyenlőség és a tolerancia jegyében.

Szerző Gaál József

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!