KÜLFÖLD

Szerző Ripost

3 hónapja

„Azt mondták, csak ficam” - Hónapjai maradtak a 3 éves leukémiás kisfiúnak

Szülei kétségbeesetten próbálnak megfelelő donort találni, de sajnos a családban senki nem bizonyult alkalmasnak. Egy pillanat alatt változott meg a kis focista élete.

Szerző Ripost

Dillan Ramsey-Aksehir egy aktív kisfiú volt, aki semmit sem szeretett jobban, mint focilabdázni. Amy Ramsey, az anyukája szerint a fiú megszállottja volt a sportnak.

kórház
Fotó: Pixabay

A család rémálma azzal kezdődött, hogy a kis Dillan sántítani kezdett. A 35 éves édesanya azt mondta, hogy fia volt a legmosolygósabb, legvidámabb kisfiú, ezért amikor abbahagyta a labdarúgást, tudták, hogy valami nincs rendben.

„Elvittem az orvoshoz, de megnyugtattak, hogy ez csak egy ficam, és valószínűleg két héten belül meggyógyul. Nem így történt, egyre rosszabb lett, és hamarosan már nem akart járni. Később más jeleket is kezdtem észrevenni, sápadt volt, a nyaka és a hónalja körül duzzadtak a nyirokcsomók, és a szeme körül zúzódások voltak” – mondta Amy.

Mivel a fia fájdalmai tovább fokozódtak, Amy úgy döntött, hogy magánorvoshoz fordulnak, mivel a koronavírus-járvány miatt nehezen kaptak időpontot.

„Azt hittem, felírnak neki antibiotikumot és hazaengedik. A legrosszabb rémálmom vált valóra. Bevittek minket egy mellékszobába, és közölték velünk, hogy leukémiás. Le kellett mondanunk az első igazi buliját, és egy hónapig immunterápiát fog kapni. Emellett teljes testét meg kell majd sugározni, ami azt jelenti, hogy nem lehet majd gyereke” – zokogta az édesanya.

Dillyt mindössze 20 hónapos korában diagnosztizálták leukémiával, és most sürgősen szüksége van egy életmentő csontvelő-átültetésre. De eddig sem családjában, sem idegen donoroknál nem találtak megfelelő egyezést. Így már csak hónapjai lehetnek hátra Dillynek, ha nem találnak hirtelen donorra.

Bár Amy azt mondta, hogy retteg, most már úgy érzi, ura a dolgoknak, és mindent megtesz, hogy segítsen a fiának túlélni. 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!